24 de febr. 2014

SEGON ORIGEN

Avui es comença a rodar a Lleida la pel·lícula que Bigas Luna volia fer basada en el llibre Mecanoscrit del Segon Origen i que ara l'escriptor i periodista lleidatà Carles Porta començarà en qualitat de coproductor i director.
És una coproducció internacional i es diu que la cinta ja està venuda a 52 països.
La pel·lícula serà bastant fidel al llibre, encara que han volgut que comenci una mica abans del que començava aquest. Per exemple, veurem a la mare del Dídac treballant en una agrobotiga.
Es rodarà a diferents escenaris de Lleida com La Seu Vella, El Magical, Gardeny, també als pantans de Camarasa i Utxesa. A les platges de Tarragona...
Gràcies als efectes especials veurem també una Lleida postapocalíptica!!
Els protagonistes. Alba: l'anglesa Rachel Hurd-Wood; Dídac nen: el lleidatà Andrés Batista; Dídac jove: el barceloní Ibrahim Mané.
S'espera que es pugui estrenar durant aquest any. Jo vaig llegir el llibre fa molt temps però el recordo molt bé. La meva filla gran ja l'ha llegit i ara li toca a la petita. Pels que encara no ho heu fet us el recomano abans d'anar a veure la peli.
N'anirem parlant...

8 comentaris:

Sergi ha dit...

Com la majoria, vaig llegir el llibre a l'escola, i el vaig rellegir fa molt poc. La veritat és que em va avorrir. Però em sembla interessant que en facin una pel·lícula que pretengui ser fidedigna, potser la miraré i tot quan surti. He llegit Carles Porta i molt, molt aviat llegiré un segon llibre seu. Només una critica, o més ben dit, una estranyesa. Ja que els dos protagonistes que faran de Dídac són negres, però són d'aquí, Barcelona i Lleida, calia que l'Alba fos anglesa? Serà que no tenim actrius joves bones aquí...

jomateixa ha dit...

Li haurem de preguntar al Carles Porta.

McAbeu ha dit...

Jo tinc força ganes de veure-la, és un llibre que he llegit més d'una vegada i que sempre he pensat que donaria per una bona versió cinematogràfica. Divendres passat van entrevistar a Carles Porta al Matí de Catalunya Ràdio i va dir que tot ser fidels a Pedrolo també s'havien permès alguna llicència (en aquest sentit, va citar un personatge que interpretarà Sergi López), espero que aquestes llicències no desvirtuïn gaire l'original que ja té molta força per si mateix.

jomateixa ha dit...

Crec que la llicència és que el llibre comença amb la catàstrofe i a la peli comença una mica abans i coneixem les families dels protagonistes.

Mònica Tarradellas ha dit...

Uns dels meus llibres de joventut preferits!!! Amb una primera frase genial!

M. Roser ha dit...

Després dels anys que fa que vaig llegir el llibre, tinc ganes de veure aquesta peli, a veure si me'l recorda...
Bon vespre

Anònim ha dit...

El mecanoscrit de Pedrolo és un dels llibres que ha marcat a diverses generacions de catalans. Bigas Luna va tenir la bona pensada de fer-ne la versió cinematogràfica. Coneixent el director, crec que pot resultar un bon producte, tenint en compte que són dos tipus de llenguatges diferents. Ja veurem

Assumpta ha dit...

Fidedigna? Amb escenes que no surten al llibre, personatges nous...
En fi, jo callo, que no sóc ni cinèfil·la ni tampoc em va agradar massa el llibre...

(I, pel que es veu, en Dídac es va descolorint a les platges de Tarragona... hi ha coses que no sé perquè passen)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...