3 de febr. 2014

L'AMOR I ELS NÚMEROS... JUGUEM?

(Potser hauria d'haver dit "nombres", però a Lleida som així)
Molts diuen que aquest és el mes de l'amor... Potser els catalans ho fem més per St. Jordi, però l'amor ha de tenir lloc en tots els mesos i si va macerat amb sexe, es veu que és quan quadren més els números.
Molts enamoren amb discursos molt llargs, altres amb poques paraules i bon humor en tenen prou. Qui ha sabut fer quadrar tot això ha estat en Garbí que va arribar a les seves 69 petites històries de només 69 paraules. Sembla que no es pugui dir massa cosa, però en Joan Gasull en treu molt suc de tant poques paraules.
Molts ja ens ho hem passat bé llegint-les al seu bloc, però aquest mes hi ha un exemplar en paper per un de vosaltres si jugueu amb mi. I si no us toca i el voleu tenir, podeu trobar-lo aquí.
Seria un bon mes per tocar aquests temes però les temàtiques ROMÀNTICA i ERÒTICA són les que tenen menys posts en aquest bloc. Potser perquè m'agrada que ho portin inclòs els llibres, però no m'entusiasmen com a tema únic. Així que us faré fer la feina a vosaltres. 
Per guanyar un exemplar d'aquest llibre haureu de deixar un comentari anomenant una romàntica i una eròtica, però ATENCIÓ!! poden ser que les recomaneu o que el que recomaneu és que no les llegim pas, tot s'hi val.
Teniu temps fins aquest dijous 6 de Febrer, divendres publicaré el repartiment de números i es farà el sorteig.
(ho sento però el joc és només per península i Balears)

20 comentaris:

Anònim ha dit...

Llibres romàntics? eròtics? Crec que Terry Pratchett no n'has escrit cap d'aquests...

jomateixa ha dit...

Sr.Pons em descol·loques!!

xavier pujol ha dit...

Es fa difícil escollir, tots 69 relats (començant pel propi número) són prou sucosos.
De romàntica trio "Al carrer", ja que una situació semblant passà entre una companya de feina i l'encarregat, i els enxampà el "jefe". Explicar que li estava netejant amb un keenex una taca de cafè va ser difícil.
D'eròtica trio "El veler". tractant-se d'un vehicle d'aquestes característiques, sé que mai no em passarà... per qüestió de butxaca.
Fita

Sergi ha dit...

Jo ja he llegit els 69 seixanta nous d'en Gasull, però faria gràcia tenir-lo a la mà i en paper. Sigui com sigui, li desitjo sort amb aquesta nova i original obra.

La literatura romàntica és la més escassa del meu blog també, i l'eròtica és inexistent. Per participar ho faré amb una proposta original, i destacaré 'El nom del vent' i 'El temor d'un home savi', perquè tot i ser llibres amb mil i una vessants i la principal és una altra molt diferent, no em negaràs que en Kvothe és un romàntic empedreït, les galanteries i detalls que té amb la Denna són de traca i mocador.

I d'eròtica... puc destacar els llibres de l'Ann Bannon. Diria que no els llegís ningú, a mi em va deixar més aviat fred el que vaig llegir, però per entendre les diferències entre l'època en que van ser escrits i avui dia tenen la seva gràcia.

jomateixa ha dit...

En realitat no et feia escollir entre els seus contes, et demanava recomanacions de llibres, però no passa res, ho accepto igualment.

jomateixa ha dit...

Et dono la raó, en Kvothe ens té a tots enamorats.

McAbeu ha dit...

Una mica com expliques tu, aquests són uns temes que no acostumo a triar quan és l'hora de llegir. Malgrat això, tampoc em molesta si me'ls trobo inclosos en la lectura (sempre que no hi estiguin posats amb calçador i per omplir, és força avorrit haver de llegir el típic capítol que no aporta res a l'acció i que t'explica com s'enamora el protagonista en una novel·la d'aventures, per exemple).

Dit això i perquè a mi també em faria gràcia tenir en paper el llibre d'en JOAN encara que ja li he llegit les seves històries al blog, passo fer-te les meves recomanacions.

Pel que fa al tema eròtic, em ve al cap justament un llibre que em vas regalar tu com a premi d'un d'aquests jocs. Es tracta de DESIG DE FOC de Jordi Cervera, Uneix erotisme amb cuina i em va agradar força.

I pel que fa al romanticisme, me'n vaig cap els clàssics i trio LA PLAÇA DEL DIAMANT de Mercè Rodoreda. Tota una gran història d'amor (i també desamor), la que viu la Colometa.

Bea ha dit...

No són temes que m'agradin gaire ni les novel·les romàntiques ni les eròtiques, però he llegit "50 ombres de Grey" i no ho feu!!!! És horrorós. No hi ha per on agafar-ho. I taaaaaan mal escrita. No sé ni com me la vaig poder acabar!
De romàntiques us puc recomanar "Els ponts de Madison". Una història que em va fer plorar, però em va agradar i, cosa estranya, també em va agradar l'adaptació cinematogràfica.
I ara mateix entraré a cotillejar sobre aquest llibre del sorteig i sobre el blog, perquè no n'havia sentit a parlar (i semblo l'única)

Gràcies!

Bea

somriure ha dit...

Bones!!!
La última romàntica que m'he llegit ha estat "Contra el viento del norte", de Daniel Glattauer. Molt fàcil de llegir, fresca i curiosa. Em va enganxar.
Pel que fa a eròtica, no m'ha cridat mai l'atenció. He sentit a parlar molt de les "50 ombres de Grey", però quan es popularitza tant un llibre/es, se'm passen les ganes.... així que no n'he llegit cap, però la proposta de "69 paraules" m'agrada, podria ser el meu inici!!!

Gràcies!!

Laia

jomateixa ha dit...

"La Plaça del Diamant" i "Els Ponts de Madison" no els he llegit però els he vist, com molta gent i sí, crec que són recomanables.

sa lluna ha dit...

Uff romàntics molts, eròtics menys.

"El amor en los tiempos del cólera" de Gabriel García Márquez.

Em sumo a la recomanació de "Històries en 69 paraules" del Sr Gasull, encara que aquest cop no entro en el joc. Sortosament ja tinc el llibre en paper ;)

Aferradetes i sort a tots!!

Garbí24 ha dit...

Jo em quedo amb el clàssic de L'amant de lady Chatterley i com a romàntic cosa que no llegeixo massa em quedo amb Allà on sigui el meu cor d'en Jordi Sierra......
Ah per cert jo tampoc vull entrar en el sorteig.....i moltes gràcies per la divulgació. Demà surt el paquet cap a Lleida.

jomateixa ha dit...

"l'amant de lady Chatterley" també l'he llegit, em va agradar força. Les dones no estem mai contentes...
gràcies per passar per aquí.

Anònim ha dit...

doncs a mi és un tema que últimament m'està distraïent molt, i he de confessar que els dos darrers anys me n'he empassat un grapat.
Potser és que em cal creure em l'amor..., i de la part de sexe, que voleu que us digui, potser també anava una mica malament.
Aqui va la recomanació: com a novela romàntica L'Amant perillosa. Al sud de la frontera, a l'oest del sol, de Haruki Murakami.
I com a eròtica, de la trilogia de Megan Maxwell, el primer llibre, Pídeme lo que quieras.
a.a.l.

Anna ha dit...

Jo trio "Orient, occident" de Maria de la Pau Janer, per explicar dos històries romàntiques en dos mons completament diferents. De llibres eròtics, em quedo amb el clàssic: el Kama Sutra.

Isabel ha dit...

Com a llibre romàntic m'agrada El penultimo sueño de Angela Becerra, hi ha algunes vegades que ve de gust llegir alguna novel•la romàntica. I com a novel•la eròtica, la veritat és que no he llegit gairebé res, el primer llibre de Cinquanta ombres d'en Grey, només el primer, no em va agradar gaire.

Anònim ha dit...

La meva recomanació va per Orgull i Prejudici de Jane Eyre, clàssic romàntic, i com a novel·la eròtica Las edades de Lulú d'Almudena Grandes, per fugir de l'estil eròtic que està tan de moda ara.

Susana Antón

Unknown ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

El llibre romàntic que em ve al cap és "The white queen" de Philippa Gregory. Com a novel·la eròtica, ufff com no, "les 50 ombres de Grey", no per bona sinó per eròtica!
Àpali, vagi bé :-)

creativitynvernon ha dit...

Hola, com a eròtica recomanaré la novel•la d'una jove i bonica dona burgesa, “Emmanuelle”.
I romàntica, no puc deixar de pensar en les primeres que vaig llegir, les de la Corín Tellado de la mare, ohh quins records!!!

Una abraçada ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...