22 de gen. 2014

EL MÉDICO, XAMAN, LA DOCTORA COLE de Noah Gordon.

Els vaig llegir fa molt temps i són dels meus preferits.
Tres històries diferents, però totes sobre metges i medicina en diferents èpoques. Són llibres llargs però els tres llibres em van enganxar moltíssim.
El Médico: Un jove apassionat que descobreix la medicina i recorre un llarg camí des d'una Anglaterra ignorant fins a la sensual Pèrsia, on es farà passar per jueu per poder aprendre a curar.
Chamán: Un escocès, fill d'una família que ha practicat la medicina al llarg de generacions haurà d'emigrar per raons polítiques a Amèrica. Malgrat la seva sordesa es va obrint camí i després de treballar a Boston amb un gran cirurgià, s'endinsarà a l'oest i viurà grans experiències amb els indis sauk, on aprendrà més del que s'imaginava.
La Doctora Cole: Una dona massa dedicada a la seva feina, divorciada, que finalment decideix fer un canvi radical, deixar la fredor de la ciutat i exercir medicina rural. Això farà que recuperi un do adormit.
En tots els llibres els protagonistes gaudeixen de molt més que passió per la medicina. Tenen un do especial que els fa ser excepcionals.

Ara s'ha estrenat la pel·lícula de El Metge i això m'ha fet recordar els llibres i la veritat és que no descarto tornar-los a llegir. Els recordo com uns dels millors que he llegit.
Aquesta és una pel·lícula que no em vull perdre, tot i que l'autor ha dit que el protagonista no és ben bé com ell havia escrit al llibre. Ja se sap que de vegades guanya més el màrqueting que la fidelitat a l'hora de transformar les lletres en imatges.

5 comentaris:

Sergi ha dit...

Ves amb compte amb les relectures, poden decebre't! A mi 'Médico' i 'Chaman' em van agradar molt, però 'La doctora Cole' no tant, ja no té tanta gràcia, al meu parer, i també al de la meva mare. Però també en guardo bon record, fa moltíssim que els vaig llegir, i això em va fer explorar Noah Gordon, amb sort desigual.

Per un cop, he vist la pel·lícula, i a mi em va agradar. No sé dir-te si és massa fidedigne perquè recordo poc el llibre, però tinc la impressió que algunes coses passen massa ràpid. Però com a pel·li està bé, mira-la. Com a lector, naturalment, em van venir temptacions de rellegir el llibre... però em fa cosa.

Bea ha dit...

També són dels meus preferits (El Médico i Chaman) i també estic temptada de tornar-los a llegir.
I la pel·li em venen ganes d'anar-la a veure (tot i que les pel·lis basades en llibres, ja se sap que solen ser decebedores), però com és tan llarga si vaig a la sessió de la nit em quedaré adormida i em costa trobar una tarda lliure per anar-hi. Em sembla que m'esperaré al DVD.

jomateixa ha dit...

Fa mandra quan en tens de nous per llegir agafar un que ja has llegit.
Jo també fa molt temps que els vaig llegir, suposo que si has de veure una peli del llibre és el millor. Així no compares tant.

Garbí24 ha dit...

I puc veure la peli si no he llegit el llibre...? encara que dspres potser el llibre no caldrà no?

Unknown ha dit...

El Médico,... molt, molt bon llibre.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...