10 de des. 2013

PARAULES EMETZINADES de Maite Carranza

Un llibre dels que no s'obliden.
Els adolescents es fan un bon fart de llegir novel·les romàntiques o de ciència ficció o... Bé, novel·les molt comercials, que enganxen molt i amb un acompanyament publicitari que també hi ajuda molt. És bo que llegeixin sigui el que sigui, més endavant ja seran més selectius. Aquesta novel·la però, la recomanen molts professors a partir de secundaria. És una novel·la més realista, colpidora i que enganxa tant a joves com a grans.
La Bárbara Molina desapareix als quinze anys. En un principi sembla que s'ha escapat de casa, però les coses canvien i passa a ser un segrest o potser un assassinat. Els sospitosos no porten enlloc. No troben el culpable, no troben el cos, no troben la Bárbara.
Un policia dedica els últims anys abans de jubilar-se a descobrir-ho, sense aconseguir-ho. La mare perd tota esperança i es lliura a un estat mig vegetatiu envoltada pels retrets del pare i per un gran sentiment de culpabilitat. 
Quatre anys després, una trucada ho canviarà tot i engegarà una cursa a contrarellotge per aconseguir trobar-la, abans que sigui massa tard per ella.
Al llibre hi ha quatre narradors: La Bàrbara; la Núria, la seva mare; El Salvador Lozano, l'inspector que investigava la desaparició; i l'Eva, la seva millor amiga. No hi ha ni un diàleg en tot el llibre, però així i tot no resulta gens pesat. La Maite Caranza li dóna els ingredients necessaris per que així sigui. La intriga i el misteri que envolten aquesta història esfereïdora de quatre anys de segrest, molts més d'abusos i la gran hipocresia que fa que moltes vegades coses que tenim davant dels ulls se'ns facin totalment invisibles.
L'he llegit després de les meves filles i tot i que elles van quedar-ne més impactades, és un llibre que no et deixa en cap cas indiferent. 

3 comentaris:

M. Roser ha dit...

Segur que deu ser un llibre agradable de llegir... La Maite va ser professora de català de la meva neboda , a l'institut...
Per cert, he contactat amb la Teresa i l'hi he encarregat un dels seus
preciosos treballs. Gràcies per la teva informació.

jomateixa ha dit...

Que bé!
jo també n'hi he encarregat dues per Reis.

Mònica Tarradellas ha dit...

Intentaré que la llegeixi ma filla! Petons!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...