19 de des. 2013

ELLES TAMBÉ MATEN de Anna M. Villalonga

No ens enganyem, tot i que hi ha hagut i hi ha grans escriptores de crim i misteri, és un gènere on predominen els escriptors masculins. Cosa que no té perquè seguir així eternament, cada cop hi ha més escriptores amb reconegut èxit en novel·la negra.
També crec que els amants del gènere tenen més tendència a comprar els llibres d'escriptors abans que els d'escriptores. M'equivoco?
"Si cal matar, matem", ens diu la culpable d'haver recollit en aquest llibre 13 relats curts on els crims són els protagonistes i on es demostra que "Elles També Maten". 
No, no estem parlant d'assassines, no seran dones les responsables de tots els crims d'aquest llibre. Les que maten són les escriptores. Cada una amb el seu estil, cada estil ben diferent.
Anna M. Villalonga ha aconseguit fer un recull de relats curts  en català de 13 autores: Margarida Aritzeta, Teresa Solana, Carme Torras, Maria Carme Roca, Núria Cadenes, Esperança Camps, Empar Fernández, Susana Vallejo, Susana Hernández, Marta Banús, Laura Díaz-Roig, Mònica Batet, Anna Maria Villalonga.
Llibres del Delicte en va fer la presentació ahir, aquest serà el tercer de la seva col·lecció. 


6 comentaris:

Sergi ha dit...

Interessant proposta. Jo no et sabria dir què trio, em guio per l'argument i el que em desperta el llibre. En general ja saps que em costa trobar novel·la negra que m'agradi, sempre li trobo defectes, i això em passa amb els dos gèneres. Ara, amb les sueques no puc!

Anna Maria Villalonga ha dit...

Moltes gràcies, estem molt contentes de la presentació d'ahir. Va ser genial i esperem que el llibre enganxi a molta gent, perquè és tan variat i divers que crec que tothom hi trobarà relats del seu gust. Per a mi ha estat un honor tenir cura del llibre i participar de ple en el projecte. Gràcies al Marc Moreno i a Llibres del Delicte estem intentant que el gènere negre fet en llengua catalana tingui el lloc que es mereix. Repeteixo: moltes gràcies.

jomateixa ha dit...

gràcies per la visita.
ens agrada molt que els escriptors també diguin la seva.

Mònica Tarradellas ha dit...

Interessant proposta!!! La tindré en comptes aquestes festes! Una abraçada!

Jordi Policarp - Els llibres del celler ha dit...

M'inclino més per si la novel·la m'atrau que pel gènere de autor o autora.
Hem de fugir de típics tòpics i falsos prejudicis i afixar-nos en la qualitat de l'obra literària per sobre de tot.

av女優 ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...