16 de jul. 2013

EL PAÍS DELS CREPUSCLES de Sebastià Bennasar

Potser no en vaig parlar quan vaig comentar alguns dels altres de Crims.cat, però ho he de dir. El disseny d'aquests llibres és ideal per dur-los a sobre. Tapa amb solapa, però són increïblement flexibles. Ho son tant que et dona ganes de doblegar-los constantment. Cosa que no hauríem de fer pas. Ideals per dur-los a la piscina, a la platja, llegir-los al metro...
Aquest el vaig llegir a la platja. Es fa una mica estrany llegir sobre un paratge nevat quan t'estàs banyant de sol, però l'autor va aconseguir transportar-m'hi amb facilitat. Potser per què he estat molts cops passejant pels mateixos llocs que descriu: El Pont de Suert, Barruera, Boí, Vilaller, Durro... Lleida.
Un comissari es troba a la Vall de Boí per fer-hi unes xerrades i el que havia de ser una estada tranqui-la i mig turística acaba sent un malson. Un assassí vol agafar-se la justícia per la seva mà, encara que el motiu principal dels assassinats no és aquest, està netejant la Vall d'indesitjables, i no ho fa pas de manera discreta...
L'Habilitat que té l'autor per traslladar-te al Pirineu i fer-nos sentir el fred, la pau, la bellesa... se'ns girarà en contra quan ens comenci a descriure les tortures a que s'han vist sotmesos les víctimes. Ens esgarrifaran i ens fastiguejaran. El llibre té només 203 pàgines, així que ja veieu que va per feina i ens deixarà poc temps per anar paint. Encara que després d'explicar-nos detalls força macabres ens deixa reposar l'ànima amb una mica d'història o d'ecologia. Petits respirs abans de la propera sotragada.
M'ha tingut perduda fins al final on, en les últimes pàgines, hi he trobat potser alguna mort de més i tot. Potser es podia haver estalviat l'última.
Encara que a partir de la meitat del llibre ho he passat força malament en alguns moments de la lectura, de moment i sense desmerèixer els altres, aquest és dels que més m'ha agradat dels de Crims.cat.
Ja no em tornaré a mirar de la mateixa manera el nostre País dels Crepuscles...

3 comentaris:

Garbí24 ha dit...

Jo el tinc signat per l'autor i ja en la presentació vaig veure que m'agradaria i vaig encertar.

Anònim ha dit...

Gran llibre i millor escriptor, el Sebastià! A més a més, com diu en Joan, a les presentacions sap enganxar i et fa tenir més ganes de llegir-lo.

Marc Moreno

jomateixa ha dit...

quina enveja!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...