11 de juny 2013

THE GUN SELLER de Hugh Laurie

El nostre teacher Brian Caffrey, ens va aconsellar que practiquéssim "listening"  amb les entrevistes de Actors Studio. Després d'escoltar-ne unes quantes vaig descobrir que  Hugh Laurie, a més d'actor, també era escriptor. Em va picar la curiositat i una mica cansada de llegir llibres insubstancials d'aquests que van per "level" i que, tot i que potser s'entenen millor, són una mica avorrits, em vaig decidir a llegir-lo en versió original.
Reconec que m'ha fet suar força, no us diré pas quant temps hi he estat per llegir-lo. És una mica complicat però finalment ho he aconseguit. Si no el voleu llegir en anglès, els títols canvien una mica segons l'idioma: Una nit bestial (columna edicions), una noche de perros (planeta).
Potser prefereixo les novel·les d'investigació més subtils. Aquesta és més novel·la negra, no estalvia la violència, hi ha abundància d'armes... però l'autor ho compensa amb un protagonista irònic que li dona un toc d'humor i li treu llenya.
Thomas Lang és un ex policia que es dedica a "feines" diverses, però intenta mantenir la seva integritat. Al refusar un encàrrec de matar un empresari i voler-lo avisar del perill, s'endinsa en un mar d'embolics. El protagonista és d'aquells que en lloc d'apartar-se d'allò que fa mala espina, no pot evitar ficar-hi el nas fins dins i naturalment aconsegueix que constantment intentin matar-lo. 
Hugh Laurie tampoc es deixa la part femenina, que possiblement té molta culpa de que Thomas Lang vulgui posar-hi cullerada en lloc de sortir cames ajudeu-me.

2 comentaris:

Sergi ha dit...

Quina poca coincidència entre els títols! De fet, en veure 'The gun seller' vaig pensar que era un altre llibre diferent, però l'he llegit, en espanyol perquè me'l van deixar. És normalet, té algunes coses interessants, però no és un gran llibre tampoc. El personatge recorda a House, per això la gent li va fer cas.

jomateixa ha dit...

Ara ja no hauria de passar això de canviar els títols.
La veritat és que es un llibre que no mata, però suposo que també hi influeix que, com la novel·la negra, negra no m'estira tant com les altres de misteri...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...