19 de juny 2013

LA WILMA TENDERFOOT de Emma Kennedy

I CAS DELS CORS CONGELATS.
La Wilma viu en una Institució per a Criatures Dissortades a l'Illa de Cooper i somia convertir-se en l'ajudant del detectiu Theodor P Goodman. Per això retalla tots els trossos de diari on hi surten les seves aventures i les porta penjades en un clauer, així quan es troba en una situació compromesa pot consultar què és el que faria el seu heroi.
Però no tot son flors i violes, els nens tenen que treballar.
" Benvolguda Barbara:
     La criatura que t'ha lliurat aquesta carta es diu Wilma Tenderfoot i té deu anys. Té un caràcter acceptable però amb una tendència a somiar desperta i a remugar. si la trobes amb la mirada perduda en l'horitzó, només has de cridar el seu nom una vegada, força alt, i amb això n'hi haurà prou. No cal dir que li pots pegar quan vulguis. Segur que tens els teus propis mètodes de càstig preferits, però jo he descobert que unes quantes fuetades amb el Cinturó del Mal Minyó (te n'adjunto el fullet informatiu9 donen molt bons resultats. Per alimentar-la, en té prou amb un sol àpat al dia i estarà molt contenta amb sobralles i escorrialles.
     Com saps, oferim trenta dies de prova sense càrrec. Si et satisfà la Wilma -i estem segurs que serà així-, aleshores et farem arribar una factura perquè la puguis adquirir al final del període de prova. Però si la Wilma no s'ajusta a les teves necessitats, si us plau, retorna-la dins d'una capsa de cartró i estarem molt satisfets de canviar-te-la. En el cas que la Wilma morís o fos mutilada greument durant el període de prova, llavors et demanaríem que paguessis la totalitat de l'import. És per cobrir les nostres despeses; espero que ho entenguis.
     Només em resta agrair-te que hagis triat la Institució per a Criatures dissortades i esperem que et satisfaci el nostre producte. 
                                                           Salutacions,
                                                   Deborah Skratch"
Però la Wilma no és només somiadora, és també molt intel·ligent i persistent. Aconseguirà ser també la millor nena detectiu?
Que no us enganyi la etiqueta infantil-juvenil. El llibre té unes 300 pàgines, amb només algun dibuix cada uns quants capítols. Hi ha robatori, assassinat i una entretinguda investigació.
Està molt ben escrit (Emma Kenedy) i els pocs dibuixos (Sylvain Marc) són molt expressius.

1 comentari:

Assumpta ha dit...

Aquest és dels que m'agraden a mi hehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...