8 de maig 2013

BIBLIOBÚS

El Bibliobús Garrigues-Segrià compleix 25 anys. És un dels dos únics bibliobusos de la Generalitat a tot Catalunya, l'altre és el que recorre les comarques del Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça. Un servei que ens fa arribar cents de lectures gratuïtes, com podeu veure a la foto, tant si neva com si plou, i a qui li he d'agrair molt. 
En l'actualitat ja no va a tants pobles com quan va començar, però no és pas per què la gent llegeixi menys, és per què s'han anat obrint biblioteques als pobles petits. Encara que jo segueixo utilitzant-lo per què m'ofereix gran nombre de possibilitats. De vegades als pobles més petits no tenen prous diners o no li donen la suficient importància a la biblioteca i es queden una mica abandonades (per no dir molt).
Tot i que des del 1988 funciona aquest servei, al 2003 es va estrenar un nou prototip de Bibliobús amb més prestacions, nou disseny del bastidor i carrosseria i amb una distribució de l'interior que fa que sigui més pràctic i tingui cabuda per a uns 3.000 documents. Té un gran assortit de llibres didàctics i de lectura, revistes, pel·lícules, música... però a més, si hi ha algun llibre que ens interessa i no el tenen, el porten al viatge següent.
De l'èxit que té no hi ha cap dubte, jo hi vaig just abans que els nens surtin del cole per què després, no s'hi cap. Llavors em trobo amb àvies i mares què, com jo, aprofiten la tranquil·litat per fer un cop d'ull a les novetats i fer la tria més adequada.
De vegades també els que ens fan arribar aquest servei tenen alguna sorpresa, com en l'ocasió que l'escriptor Antonio G. Iturbe (la bibliotecària d'Auschwitz) els va fer una visita, en aquest cas com a periodista, i els va acompanyar tot un dia de ruta per veure com funcionava aquest servei tant peculiar i fer-ne un article.
Per celebrar aquest aniversari també s'estrena un crup de lectura. Si us interessa només heu d'entrar a www.readgroups.com, registrar-te (correu electrònic i contrasenya), i fer-te seguidor del Grup de Lectura del Bibliobús Garrigues Segrià. 
Espero que no ens retallin també aquest trocet de cultura que arriba als racons més amagats del nostre territori, i que esperem amb delit cada mes (o cada quinze dies, depèn del poble).

7 comentaris:

Sergi ha dit...

Ostres, que curiós!! Desconeixia totalment aquest servei i em sembla genial! I ja fa 25 anys que va, uau!! Avui m'has deixat ben sorprès, espero que en pugueu seguir gaudint molt temps! Llarga vida al bibliobús!

M. Roser ha dit...

Sembla m'ha semblat una idea fantàstica això del bibliobús, els llibres han de poder arribar arreu...
Petones.

Jo.Ca Pat ha dit...

Mai he vist un bibliobus!! tot i que sé que al meu poble el fan a l'estiu, a la zona de la platja. Em sembla curiós, m'hauré d'apropar algun dia.
Salutacions!
http://humanidadesyalgomas.blogspot.com.es/

Garbí24 ha dit...

No ho hagués dit mai, que xulo i quin bon servei. M'encanta

Isabel R. ha dit...

Es veritat tenim un servei de Bibliobús molt útil, jo cada mes l’espero amb ancià. Moltes felicitats i per molts anys (que no afectin les retallades.

Neguema ha dit...

No sabia de la seva existència!!
És una molt bona iniciativa, i si fa ja 25 anys que funciona segur que és perquè fa un servei extraordinari!!
Esperem que puguin seguir així molt de temps!!:)

El porquet ha dit...

Només en queden dos a tot Catalunya??? Fa uns deu anys, jo em movia força, per temes laborals, per la zona de l'Alt Penedès i hi havia vist, sovint, un bibliobús recorrent els pobles d'aquella zona. Segons el què dius, suposo que ara ja el deuen haver eliminat... una autèntica pena.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...