5 de febr. 2013

BLANCANIEVES DEBE MORIR de Nele Neuhaus

El títol em va atraure des del primer dia que el vaig veure, era com si em cridés. L'havia tingut a les mans molts cops, però havia llegit que era el tercer d'una sèrie i això em va fet dubtar, volia començar des del principi però els dos anteriors no estan publicats (que jo sàpiga) ni en català ni en castellà. Finalment m'he cansat d'esperar i la curiositat ha pogut més.
Des de la primera pàgina ja em va agradar com estava escrit. A la segona ja estava enganxada al que hi havia escrit. 
Quan havia llegit cent planes ja tenia un bon grapat de sospitosos. L'autora va deixant indicis que creen possibilitats. Possibilitats que creen sospitosos i sense que s'hagin assenyalat explícitament ja en tenim la ment plena.
Els successos van passar fa onze anys i un noi va ser acusat amb proves circumstancials. La sortida del noi de la presó i el seu retorn al poble on va començar tot, fa que els secrets que tothom havia amagat tant bé comencin a surar sense remei.
"En Altenhain, ese pueblecito idílico que ella creía aburrido y monótono, vivían monstruos despiadados, brutales, disfrazados de inocentes burgueses..."
Una altra noia desapareix i es desencadena el compte enrere. De la meitat al final em va tenir enganxada i amb els sentits alerta.
El llibre té més de quatre-centes pàgines. Doncs a les dues-centes  últimes la culpabilitat va rebotant de l'un a l'altre i ja no saps qui és el pitjor. Uns per fets, altres per omissió, altres per agafar-se la justícia per la seva ma... Com deia la meva padrina: "Aquí no se'n salva ni l'apuntador". 
Els investigadors, Oliver Von Bodenstein i Pia Kirchhoff, són els mateixos de les novel·les anteriors, però això no interfereix en absolut la trama d'aquest llibre, on la vida privada d'aquests també hi té una part de protagonisme.
Força recomanable.

4 comentaris:

Laura ha dit...

Moltes gracies per la ressenya, estic com tu, tinc el llibre des de fà una pila de temps i encara no m'he decidit a començar-lo. Quan acabi el que estic llegint ara l'agafaré, ja que pel que dius, val la pena!

Anònim ha dit...

Certament, el títol crida l'atenció
Desconeixia l'autora, a veure que tal

bon vent

Josep ha dit...

Ei, doncs sembla potent. Aquests sí que el llegiré.

Olga Xirinacs ha dit...

El que li deia a la Tresca: la gent busca evasions, i una de les maneres millors és la Negra, fenomen a casa nostra pel que vaig veient...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...