9 de gen. 2013

LA VACANT IMPREVISTA de J.K.Rowling

Diuen que ja estan pensant fer-ne una minisèrie. Us en recordeu de la sèrie "Neighbours", doncs en aquests llibres també hi trobem un vodevil de veïns on hi ha més drama que comèdia.
Quan comencem el llibre ens cau a sobre una pluja de personatges. Crec que hi faltaria un "dramatis personae" i vaig estar a punt de fer-me'n un jo mateixa per no fer-me un embolic amb tanta gent. Però a mesura que t'endinses en la vida de cada família, la cosa es va definint, els protagonistes agafen força i els vas incorporant al lloc que els pertoca a Pagfort, un poble encantador amb bonics jardins florits i gent amb cognoms com Fairbrother (germà just) o Sweetlove (dolç amor). Malgrat que tenen enganxada una taca fosca al límit del districte, el barri dels Fields, on l'atur, la pobresa i la drogoaddicció hi abunden.
En Barry Fairbrother mor sobtadament deixant una "vacant imprevista" al consell del districte. Com era previsible no va caldre massa temps per què hi hagués més d'un candidat a cobrir-la, uns per poder eliminar els Fields, altres per defensar-los, altres només per accedir al mercat de la corrupció política.
Fins a la meitat del llibre la cosa no agafa realment embranzida i a partir d'aquí ja és com un compte enrere. En mig de tots els problemes polítics i familiars d'aquests veïns hi trobem uns adolescents que provoquen petits terratrèmols sense ser realment conscients de les conseqüències que es van desencadenant. Tota l'estona esperes l'última explosió, la tragèdia final. Hi ha molta gent que en té els números, a qui tocarà...?
Visc en un poble i no ho canviaria per res. En aquest llibre hi trobem el pitjor dels pobles, però també ho podem traslladar a un barri o a una escala veïnal... J.K. Rowling no només ens mostra les relacions entre els veïns, també ens obre les portes de diferents models de família i ens deixa viure les seves febleses. El contrari del que mostren de cara a la galeria.
Enveges, odis, inseguretats... i sobretot hipocresia... La vida real.

11 comentaris:

El porquet ha dit...

No t'ho creuràs, no he llegit mai res de J.K Rowling... res de res, malgrat el bombardeig comercial!

Ara bé, si m'assegures que en aquest llibre hi surt una Kilie Minogue a l'estil dels Neighbours australians... potser m'ho pensaré! ;p

jomateixa ha dit...

Uix... crec que no hi ha cap Minogue, ho sento.

Assumpta ha dit...

Hehehehe que joveneta la Minogue en els Neighbours australians ;-))

Jo m'ho he passat tan bé amb en Harry Potter que no m'atreveixo a llegir-me aquest per por que no m'agradi ;-)

Alba ha dit...

tinc curiositat per llegir-lo.... Pinta molt bé!
A tu t'ha agradat??

M. Roser ha dit...

No sé aquesta autora, però després de l'èxit d'en Harri Potter, potser un llibre per adults no serà tan interessant...
No ho entenc, amb la quantitat de llibres que es publiquen, i han de tancar les millors llibreries, és una pena.

jomateixa ha dit...

m'agrada com escriu l'autora, la manera com ens mostra les diferents situacions.
potser l'he trobat una mica previsible, encara que deixa molts camins oberts per què no acabis d'endevinar quin serà el final.

jomateixa ha dit...

Als llibres d'en Harry Potter hi ha un món d'imaginació ple de detalls interessants i situacions molt canviants.
En aquest només hi trobem una bona dosi de realitat. És molt més senzill.

Olga Xirinacs ha dit...

No n'he llegit res, però algunes pel·lis de H. P. m'han entretingut força.
És una autora rica en tots sentits, aquesta, es veu que té força talent. El llibre deu ser ben assequible, de bon llegir, pel que en dius.

Anònim ha dit...

Jo l'he trobat molt fluix, tenint en compte tota l'expectació que ha generat. És entretingut però no se'n pot esperar res més, i crec que 600 pàgines són excessives per explicar la història que narra.

jomateixa ha dit...

la veritat és que sí. Crec que fins a la meitat del llibre s'allarga massa, després comença a ser més àgil.

rits ha dit...

De Harry Potter només he vist les pelis, xò sempre tothom ha parlat tan bé dels llibres. El problema és que el personatge en si mai m'ha atrapat i per tant no li he donat oportunitat.

Potser li doni oportunitat a J.K. Rowling amb aquest llibre.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...