25 de gen. 2013

COL·LECCIÓ: LES CRÒNIQUES DE BEEBO BRINKER



La Butxaca ens presenta, amb un estil clarament vintage, les dues primeres novel·les que formen part d'aquesta col·lecció. Publicades als anys 50  i que van tenir un èxit insospitat amb la publicitat gairebé només del boca orella, ja que en aquells temps aquests temes encara  eren una mica tabús.
L'autora, a qui molts han anomenat "La reina del pulp fiction", ens fa un retrat dels anys 50, amb les seves opressions i les seves desinhibicions. En el primer llibre ens trobem com a escenari la vida universitària, on en mig dels amors i desamors hi ha també incursions en terrenys prohibits i on la Laura descobrirà que és una dona a qui li agraden les dones.
En la segona novel·la, a més d'enfrontar-se al seu futur, haurà d'acceptar també les seves preferències sexuals i ser prou valenta per viure segons aquestes.
Aquestes novel·les les recomano especialment per a qui li agradin les clàssiques romàntiques amb la sensualitat pujada de to. No és un dels meus gèneres preferits però una cosa que m'ha agradat força és que cada llibre té una part de making off, on l'autora ens explica una mica la creació de cada llibre, la manera com es van arribar a publicar i el seu camí per arribar al gran nombre de vendes que van asolir totes les novel·les. 
S'ha fet també obres de teatre a Broadway inspirades en aquesta col·lecció.


3 comentaris:

Sergi ha dit...

Són uns llibres que, a priori, no llegiria mai de la vida. Però es dóna la casualitat que han caigut a les meves mans, i no puc fer més que llegir-los, no es quedaran allà agafant pols, no? En uns dies començo el primer, a veure què tal, tot i que no espero que m'agradi, potser em sorprèn.

jomateixa ha dit...

Com ja he dit molts cops, la novel·la romàntica no és el gènere que més m'agrada, però també van caure a les meves mans i...

Inés ha dit...

Fa poc que tinc les dues novel·les a l'estanteria, però no he tingut oportunitat encara de llegir-me'ls. Tampoc és que em cridi gaire el génere, però tinc curiositat. Com bé dius una novela d'aquest tipus als anys 50 i que tingués tanta tirada... segur que va donar molt de què parlar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...