25 de set. 2012

NEMESI de Jo Nesbo

No es pot anar sempre contra corrent. Els llibres nòrdics no m'estiren massa, però de tant en tant els dono una altra oportunitat. Aquest el vaig veure recomanat en diferents llocs fa temps, no em feu dir on perquè ja no ho recordo. El tenia a la llista de pendents i per fi l'he llegit.
Crec que dels nòrdics que he llegit fins ara és dels que m'ha enganxat més. Potser perquè és més semblant a les novel·les policíaques americanes.
És una llàstima no haver començat pel primer de la sèrie de l'inspector Hole, perquè m'he perdut detalls de la seva vida que he hagut d'anar pescant i que segur que m'han quedat incomplerts. Així i tot m'ha caigut bé aquest protagonista, amb tots els problemes que té i que es busca. També els agafes afecte als seus col·laboradors, especialment a la Beate. una agent amb un talent especial per recordar cares.
(que els noms no siguin extremadament complicats, també ajuda a que entri millor que altres llibres nòrdics)
L'autor ens presenta un cas de robatori en un banc amb assassinat. Quan la secció de robatoris vol tractar-ho com a tal, en Hole en canvi dona més importància a l'assassinat. A més arrossega una investigació sobre la mort de la seva antiga companya, que per motius sospitosos s'escarrassen en voler que se n'oblidi. Per acabar-ho d'adobar rep una trucada d'una antiga amant i el convida a sopar, justament ara que la seva vida amorosa semblava ben encarrilada.
Com podeu veure no ens avorrirem pas i amb la tendència que te l'inspector en crear-se problemes, encara menys. M'enorgulleix dir que ho havia endevinat bastant tot, potser perquè havia escoltat amb deteniment les paraules d'una de les víctimes, potser perquè sóc dona... Però per altra part també he de dir que en un moment donat ho havia embolicat tot de tal manera que he dubtat i he cregut també en altres possibilitats.
Per als que els agradin les novel·les policíaques, crec que aquesta n'és molt recomanable.
Aquest Agost s'ha estrenat una adaptació cinematogràfica de la novel·la d'aquest autor, Headhunters. Encara que no té com a protagonista l'inspector Hole, diuen que també té un bon ritme.


2 comentaris:

Jordicine ha dit...

D'ell aquest estiu he llegit 'El pit-roig', que recomano. M'apunto aquest. Una abraçada.

Pilu ha dit...

L'acabo de ressenyar al meu bloc. Li he posat un 8. Prefereixo la Fred Vargas.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...