16 d’ag. 2012

EL MUNDO EN UNA BOTELLA de Frederic Mayol

Ja havia parlat algun altre llibre d'aquest autor, però era juvenil i d'aventures. Molt diferent a la seva primera novel·la on s'ha embrancat amb un tema delicat.
Malauradament la violència de gènere no afluixa, ben al contrari, sembla que cada cop se'n sentin més casos, les dones maltractades sovint són noticia. Però no són pas les úniques que sofreixen aquests típus de violència, en canvi sembla que d'altres víctimes de maltractaments no siguin tant importants.
Frederic Mayol ens ha mostrat la visió de l'Unai, un noi que viu des de fa anys amb el seu company, que l'angoixa, l'anul·la i el maltracta i malgrat això no pot evitar defensar la seva actitud, perquè l'estima.
Aquest llibre ens parla de l'amistat, l'amor, el racisme, la discriminació, però sobretot ens parla de la visió distorsionada que pot tenir algú que està dintre d'una botella, i no pot veure les coses tal com són en realitat.
A la seva perruqueria hi van passant amics i coneguts, tots amb la seva història particular, els escolta i els dona bons consells, però és incapaç d'ajudar-se a si mateix. Finalment els amics hauran de prendre-hi part per ajudar-lo. Hi seran a temps?
El llibre està escrit com un diari i es llegeix molt ràpidament.

4 comentaris:

Yáiza ha dit...

Oh! Bona ressenya. El tindré en compte per si mai el veig a una llibreria. Gràcies!

Carme Rosanas ha dit...

Ja fa dies que tinc pendent de buscar-lo! Ara en tornar de vacances me'l demano!

Núria Pujolàs ha dit...

Fas venir ganes de llegir-lo...gràcies per compartir la teva lectura. Un petó!

Deric ha dit...

Moltes gràcies per la ressenya!
Com bé dius, és un tema delicat i força desconegut, sempre es pensa i es creu que en el "món gai" tot és festa i disbauxa, però hi ha molt més perquè el "món gai" està format per persones i cada persona és un món diferent i únic.
Aquest és un llibre que m'estimo especialment i encara més el seu protagonista, l'Unai, el qual es va convertir en una part de mi mentre l'escrivia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...