4 de jul. 2012

SETMANA DE DIFUNTS de Olga Xirinacs

Ja havia comentat un altre llibre d'aquesta autora. Un dia Olga Xirinacs va deixar un missatge al bloc dient que els llibres tenen el seu moment de glòria i després la majoria s'obliden, (més o menys). Crec que Salvador Macip també va fer un comentari semblant en algun dels seus posts. No hi estic del tot d'acord. Si només llegíssim les novetats ens costaria una fortuna. Els que tenim ansietat de llegir en llegim... algun que ens recomana un amic, algun que ens crida l'atenció mentre passegem per les lleixes de les biblioteques o de les llibreries o algun que veiem recomanat als blocs i ens deixem anotat a la llista de pendents. També novetats, es clar.
Per això avui parlaré d'un dels llibres d'Olga Xirinacs que feia temps que tenia a la llista. El llibre comença ja d'una manera impactant: la mare es troba la filla de 14 anys morta d'un tret, asseguda al piano. I aquí no es quedarà la cosa, ja que com molt bé diu el títol, la setmana que dura el llibre anirà deixant algun altre mort... Tenim uns quants sospitosos, però sembla que entre ells també es donen la culpa els uns als altres i cada cop estem més confosos. 
El llibre és ràpid de llegir, l'autora salta de personatge a personatge amb capítols curts on ens descobreix un entramat de secrets i violència. Un món obscur que tenim més a prop de casa del que ens pensem. 
Apa doncs, a la llista.

6 comentaris:

carina ha dit...

He de rellegir l'Olga, fa molts anys quan era adolescent vaig llegir Enterraments lleugers i no en guardo cap record, suposo que no el vaig llegir a l'edat adequada, ara m'he fet el propòsit de redescobrir-la i m'ha agradat trobar aquest comentari teu, perquè ja tinc un filó per on començar. Per cert, tens tota la raó, no cal anar a buscar les novetats, els llibres si són bons no passen mai de moda i n'hi ha tants per llegir que no ens els acabarem mai, l'important és llegir, tan és què. Petons

Clidice ha dit...

M'agrada molt com escriu l'Olga, però aquest no l'he llegit. No cal dir que després de la teva crònica el buscaré per fer-ho. Gràcies!

Yáiza ha dit...

Ains, quin mal rotllo. Em penso que aquest de moment no l'apunto, no em ve de gust llegir coses tan fosques. Potser més endavant...

Salvador Macip ha dit...

El problema és que si no són novetats cada cop costen més de trobar. Si tens sort, encara no està descatalogat i te´l poden demanar (cosa que tarda el seu temps). La nostra literatura crema massa ràpid els llibres!

Unknown ha dit...

Sembla interessant! no havia sentit a parlar mai d'aquesta escriptora.

Sandra Valentín ha dit...

Quina bona pinta té! A veure si el trobo ...

Molts petonets

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...