22 de juny 2012

UN ALTRE GOT D'ABSENTA de Tina Vallès

Arran d'una recomanació d'en Salvador Macip vaig fer tres bones descobertes alhora. Primer el Bloc de Tina Vallès, després "labreu edicions", i finalment aquest llibre.
M'agrada llegir llibres de tota mena, que no es el mateix que dir que m'agraden tots els llibres. Pot ser que llegeixi més ràpidament un llibre de 1000 planes que un de 300, tot depèn de si enganxa o no. Però a banda de les novel·les, una cosa que també m'atrau força és l'art de dir molt amb poques paraules.
Els contes o relats breus han d'aconseguir això i no tots aconsegueixen fer-ho d'una manera original. Tina Vallès ens desgrana uns personatges utilitzant només una plana, de vegades dues, potser el més llarg en té cinc. Despulla les persones i ens mostra el seu interior, la seva diversitat, la seva realitat.
Un llibre ple de gent com la que ens envolta o potser... com nosaltres mateixos.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Moltes gràcies! :) Celebro la triple descoberta!

Salvador Macip ha dit...

Tina, que m´hauràs de pagar comisió! :)

Com deia al blog, llegiu-lo, que val la pena.

Assumpta ha dit...

Recordo el post d'en Salvador i tot el debat sobre novel·les, contes, relats!! ;-))

Justament, el proper que llegiré és "Invasió subtil i altres contes", d'en Pere Calders (el tinc des de reis i ara li ha tocat el torn) ;-))

Garbí24 ha dit...

Jo també m'agrada el dir molt amb poques paraules i defujo molt de les llargues explicacions on omplen dues planes de com va vestit el personatge.
Diga'm pim pam si vols......:-)

jomateixa ha dit...

Aquest també el tinc. El vaig llegir fa molt temps

jomateixa ha dit...

una mica pim pam, si que ho ets, però ja ens agrada llegir "pim pams" de tant en tant, que no tot ha de ser llarg i dens.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...