18 d’abr. 2012

ELS JOCS DE LA FAM de Suzanne Collins

Les meves filles estan a punt de passar-me al davant com a lectores. Fins ara era jo la que els hi recomanava llibres, els en regalava, els en llegia... Ara ja són elles qui em descobreixen llibres a mi.
El 20 d'Abril estrenen la pel·lícula basada en la trilogia "ELS JOCS DE LA FAM" i la meva filla gran em va dir que volia llegir primer els llibres. Estrella Polar té publicats els tres llibres que formen aquesta saga, i el primer també el podreu trobar a La Butxaca.
Des del primer capítol t'enganxa i emociona. Dotze districtes. Un noi i una noia de entre 12 i 18 anys seran triats de cada districte perquè lluitin a mort fins que només en quedi un dels 24. Un joc macabre que ha de servir perquè ningú oblidi qui té el poder sobre les vides dels habitants dels districtes: El Capitoli.
Els tributs dels millors districtes estan més ben alimentats, són més forts i estan entrenats. L'únic entrenament que té la Katniss són les seves sortides furtives a caçar amb en Gale per alimentar a la seva família. Ara, haurà de sobreviure en un lloc desconegut, on no només haurà de mirar de trobar menjar i beure. Un lloc hostil on també haurà de defensar-se dels seus companys, inclòs en Peeta, el noi del seu districte, amb qui té un deute pendent des de fa molt temps.
Al final només n'ha de quedar un, pot haver-hi aliances, pactes, concessions, però al final tot s'haurà de trencar. Seran capaços de sobreviure sense deixar de ser ells mateixos, sense veure’s arrossegats pels camins que els marcarà el Capitoli?
La Katniss s'ha presentat voluntaria per salvar la seva germana, és una noia valenta i molt llesta que no es vol rendir, no vol deixar que els sentiments la facin dèbil, vol ser una supervivent per sobre de tot, vol tornar a casa. Encara que no li resultarà fàcil seguir aquesta norma amb alguns dels participants...
Jo el vaig començar i no vaig poder parar. La meva filla gran, que acaba d'estrenar els 13, aprofita totes les estones lliures o els viatges d'anada i vinguda a l'Institut per llegir-lo. La meva filla petita, que està a punt d'arribar als 11, s'apropia del llibre en els moments en que la gran ha de fer deures i també l'està devorant.
Ja ho veieu, enganxa a totes les edats. Ara estic a punt de continuar amb els llibres que el segueixen, que haurem de comentar amb pinces per no descobrir el final del primer.
Us deixo amb el tràiller de la pel·li, per anar fent boca, encara que us recomano llegir els llibres. Ja sabeu que quan els llibres passen a la pantalla sempre hi ha alguns canvis.
He sabut que, durant la setmana de Sant Jordi, i exclusivament del 20 al 30 d’abril, els ebooks en català de la trilogía d’Els Jocs de la Fam, estaran  a un preu d'oferta de 5,99 €. 

11 comentaris:

jomateixa ha dit...

No acostumo a comparar llibres, a més no tenen res a veure. Pero crec que la Katniss seria una bona parella per a en Kvothe (http://tumateix-llibres.blogspot.com.es/2012/01/el-temor-dun-home-savi-de-patrick.html)
Tot i que ella ja té prou pretendents, cosa que la té una mica confosa...

Sergi ha dit...

Sento parlar bé d'aquests llibres, no pensava llegir-los, però hauré de considerar-los una opció de futur, doncs. Que estiguin per labutxaca ja m'agrada, que així no ens gastarem tant. M'ho penso, però de moment no correré a buscar-lo, que ja hi ha feina. Encara que amb el que dius en aquest comentari de dalt... mala persona!

jomateixa ha dit...

ja ho sé, ha estat un comentari trampa...
(però ho penso de veritat)

Yáiza ha dit...

Uhms... amb el títol que té no l'hauria agafat mai, possiblement, però en parles molt i molt bé!! Potser sí que anirà a la llista de llibres pendents...

MBosch ha dit...

Ui, jo n'he de fer la ressenya!

El vaig llegir durant la setmana santa i, encara que em va enganxar, no em va acabar de fer el pes. I la peli em fa una mandra...

carina ha dit...

No crec que el llegeixi, no m'interessa massa la trama i tenim tan poquet temps i tants llibres... de tota manera m'ha agradat la teva ressenya, ara si algú me'n parla en podré dir alguna cosa

Assumpta ha dit...

Hahaha què bo!! Comentari-trampa!! :-))

Assumpta ha dit...

Jo aquesta tarda he anat a passejar i he entrat a una llibreria... Entro, miro i marxo, clar. Però he tingut temps de veure com una dependenta els recomanava a dues senyores grans que els volien per algú de 13 anys :-))

Sandra Valentín ha dit...

Hola!

Jo no sóc massa de llegir novel·les d'aquest tipus, però sí és veritat que n'he sentit a parlar molt i molt bé, d'aquestes.

Les tindrem presents.

Bona ressenya!

Petonets

jomateixa ha dit...

Ja he vist la peli i no fa justícia en absolut als llibres. Es deixa moltes coses importants i algunes més que importants.
gairebé diria que decepciona si ja has llegit el llibre.

Alba ha dit...

Increïble, molt millor el llibre que la pel•lícula.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...