13 de març 2012

L'ABOMINABLE CRIM DE L'ALSINA GRAELLS de Pep Coll.

No fa massa vaig comentar un llibre d'en Pep Coll. Era un llibre juvenil, però com alguns de vosaltres em dèieu que us n'havíeu llegit d'altres...
Avui toca aquest abominable crim. Però no us espanteu, que no n'és tant d'abominable. 
El llibre ens presenta una plantilla molt recurrent en alguns d'aquests llibres policíacs tant clàssics, fins i tot un dels personatges en fa broma d'aquest tipus de novel·la.
Un assassinat; un espai tancat; un nombre concret de sospitosos; tots amb un possible mòbil; un interrogatori ordenat i un desenllaç mogudet.
L'autor però, surt de la seriositat d'aquests clàssics i ens presenta la trama amb un "aire" de comèdia que la fa força divertida. 
A mesura que anem coneixent els sospitosos, anirem també coneixent la víctima. Uns personatges molt propers explicats amb un humor molt de casa nostra.

Pròximament... NIUS... 


8 comentaris:

Yáiza ha dit...

Hehehe! Aquest l'havia llegit jo quan vas fer la ressenya dels Minairons!

Estic d'acord amb tot el que expliques. Jo crec que pot ser com una introducció a la novel·la negra, juvenil, perquè és molt més innocent que una novel·la negra de debò. I sí, té aquest toc de comèdia que ho fa distret. No és que sigui una super gran obra, però és això, és distret de llegir i passa bé.

Fins la propera!

Sandra Valentín ha dit...

Hola!
Aquesta no la coneixia, però tinc pendent de llegir Nius. Ja us diré què tal...

Petonets

Sergi ha dit...

N'he sentit a parlar bé, i pel que expliques sembla graciós, que sempre està bé la paròdia dels gèneres uqe freqüentem. De moment no me l'apunto, que m'estàs matant, però amb aquest títol difícil d'oblidar sempre serà una opció de futur.

jomateixa ha dit...

Tens raó Yáiza, segur que als més joves no se'ls faria gens pesat.

Sandra, Nius el comentaré molt aviat.

XeXu, aquest segur que el trobes a la biblioteca. Que si te'n faig comprar massa i després no t'agraden em faràs sentir culpable.

kweilan ha dit...

És un llibre amè i molt entretingut.

M. Roser ha dit...

Aquest si que l'he llegit i em va encantar...però no estic d'acord en catalogar-lo com a novel·la juvenil.
Jo m'ho vaig passar molt bé llegint-lo, perquè passa a casa nostra, (he viatjat moltes vegades amb l'Alzina Graells)i em va resultar molt familiar...Té una certa intriga, una mica sorneguera...

Anònim ha dit...

És molt divertit i entretingut, recordo que em va agradar força sobretot pel toc d'humor que hi ha al llarg de tota la novel·la. Tot i això, també discrepo en qualificar-lo de literatura juvenil... Malgrat que suposo que depèn de com es miri, perquè pot tenir una lectura juvenil sense problemes.

Anònim ha dit...

caca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...