16 de març 2012

LA CUINA DE LA MEVA MARE de Joan Roca

"Aquest llibre és un petit homenatge a la mare, la Montserrat, i a l'àvia Angeleta i alhora és també una excusa per agrair tant d'afecte, generositat i estimació que ens han dedicat."
Així comença aquest llibre, i segueix amb un emotiu relat sobre els seus inicis.
És bo que un gran cuiner com en Joan Roca, que dirigeix el restaurant El Celler de Can Roca, juntament amb els seus germans, Josep i Jordi, i que ha guanyat un grapat de premis i a més compta amb tres estrelles a la Guia Michelin, recuperi els seus orígens i ens mostri la cuina de tota la vida de la ma de la seva mare.
En aquest llibre hi trobarem des del més bàsic, les tècniques de cocció o com fer un sofregit o una picada, fins als plats més elaborats. A més a totes les receptes hi trobem un comentari on ens donarà els millors consells perquè el plat ens surti perfecte.
S'apropa St.Jordi i aquest és també un bon regal tan per aquells a qui els agrada la cuina i volen saber-ho tot com per als que encara en són novells i n'han d'aprendre molt. 

6 comentaris:

Alyebard ha dit...

És d'aquells llibres que obren la gana.

lolita lagarto ha dit...

quin làpsus.. ara creia que era la teva mare, dic .. mira la Jomateixa ve de família de cuiners...:) estic francament embotada!

jomateixa ha dit...

No cuineres professionals, però la mare és una cuinera boníssima i la padrina (àvia) era la millor.
Encara que a mi m'agrada molt cuinar, em falta molt per arribar al seu nivell...

Isabel R. ha dit...

Ja fa temps que pertany a la meva particular biblioteca. Un bon llibre.

montse ha dit...

Un bon regal per aprendre i assaborir la bona cuina.

Assumpta ha dit...

Trobo molt bé un llibre així fet per un cuiner que ja ha triomfat, recordar les coses més tradicionals i fer un homenatge a les seves primeres mestres :-))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...