17 de febr. 2012

EL LLIBRE I LA ROSA de Geronimo Stilton

Aquest St. Jordi tenim una novetat important per als més petits. L'editorial Estrella Polar ha convidat a en Geronimo Stilton a Barcelona per que vegi l'ambient que tenim el nostre dia del llibre i la Rosa.
Amb Geronimo les ganes de llegir estan assegurades: bones il·lustracions, lletres canviants, humor i diversió per a tots els públics.
*****
La versió castellana, però, ha generat certa polèmica... No sé perquè... han canviat el títol del llibre (sembla quan, temps enllà, traduïen els títols de l'anglès "versión española"), però el més intrigant és que li han esborrat la senyera!!!
Apa! ja teniu aquí el joc de les diferències...

9 comentaris:

Assumpta ha dit...

Ostreeees!! És veritat! Li han esborrat la senyera!! I no d'un lloc, sinó de dos!! Però què és això??

De qui és la culpa? de l'editorial? de qui? És que ho trobo molt greu, però molt greu... Si fos una tradició anglesa, japonesa, o nord-americana... haurien esborrat la seva bandera? Quina vergonya!!

jomateixa ha dit...

No he vist el castellà per dins, però potser en lloc d'anar a Barcelona, han anat a Ratalona a celebrar la diada i...

Assumpta ha dit...

Però ho trobo molt greu, eliminar directament qualsevol símbol català... estic segura que no ho haurien fet amb cap altre cultura. Que potser es pensen que no el vendran si hi ha la senyera? Doncs si és així no cal ni que el tradueixin... Quina gent!!

Assumpta ha dit...

Mira aquí també en parlen... Alguna cosa hauriem de fer...

Assumpta ha dit...

Ui, i estic trobant molts més llocs que en parlen... Jo proposaria un boicot a l'edició censurada.

jomateixa ha dit...

Les meves filles en son fans d'en Geronimo i se del cert que ha viatjat per moltes ciutats del món. Crec que en totes es remarcava les coses més significatives d'on es trobava... però...

Assumpta ha dit...

Ahir per la nit vaig enviar un correu electrònic als d'Ediciones Destino. Correcte i educat, però dient-los clarament que segur que això no ho haurien fet amb cap altre cultura.

El meu nebot petit (onze anys) també en llegeix i justament la setmana passada un nen de catequesi (deu anys) em deia que eren els seus llibres preferits :-)

jomateixa ha dit...

Ets una gran activista, potser si que hauriem de protestar tots, però no crec que canviessin ja res...

Alba gs ha dit...

Estara bé per sant Jordi... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...