22 de juny 2011

LA DONA QUE FUGIA DE LA BOIRA de Albert Llimós

Aquesta és la primera novel·la d'Albert Llimós. És un escriptor jove, però llegint aquest llibre ens semblarà que l'autor hagi viscut les experiències que relata. Els llocs que ens descriu amb tot detall, alguns ara ja desapareguts o transformats i els successos que acompanyen a la protagonista... Això vol dir que darrera el llibre hi ha un gran treball de documentació.
En aquest llibre ens posa a la pell d'una noia que creix sense mare i envoltada per la hostilitat del seu pare. Haurà de fer-se forta i superar els obstacles que la vida li va posant al davant amb un rerefons de guerra i postguerra que no ajuden gens a posar-li les coses fàcils.
Tota una vida, una llarga lluita on caurà i s'aixecarà i aconseguirà molts dels seus objectius. 
Una nota curiosa és que el llibre comença amb l'enterrament de la mare i acaba amb el de la protagonista (molts anys després), però està d'escrit exactament amb les mateixes paraules.

2 comentaris:

M. Roser ha dit...

Sembla un llibre molt interessant...
Curiós això que les paraules de l'inici siguin les mateixes que les del final.
Petons,
M. Roser

Assumpta ha dit...

El títol és absolutament suggeridor... però el contingut... sembla que fa patir, no?

(Estic fatal, acabo de llegir el Diari d'Anna Frank i ara només vull coses que siguin ben novel·lesques, res d'ambientacions reals, ni guerres)

Però bé, ja m'agrada que sigui un llibre de qualitat... aquest potser li agradaria a en Josep Lluís que té més tirada a coses històriques :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...