13 de maig 2011

EL TALLER DE LOS LIBROS PROHIBIDOS de Eduardo Roca

El llibre té 636 pàgines. Quan vaig arribar a la pàg. 100, vaig saber que seria un d'aquells que es fan curts, dels que no voldries que s'acabessin. No se si us passa també a vosaltres, però hi ha llibres que no t'agraden; n'hi ha que es deixen llegir; n'hi ha que si que t'agraden, però... n'hi ha que t'abdueixen... No sabria com explicar-ho. Entren tant fàcilment a la teva ment que es crea una simbiosis i aconsegueixen fer una bombolla on tot l'exterior desapareix durant els moments de lectura. Aquells llibres que es fan enyorar i desitges que arribi el moment de tornar-los a agafar.
Potser també es deu a que l'escriptura és fluida, gens complicada i així el protagonisme passa a ser totalment el que hi ha explicat al llibre.
Eduardo Roca ens presenta un gran nombre de personatges, els va desgranant juntament amb la trama que explica. Deixa conèixer el passat de cada un i els motius de per què son com son i fan el que fan.
Una novel·la històrica amb el punt just s'historia per què no  ens cansi. Un llibre ple d'amor pels llibres. El projecte i la il·lusió d'uns quants per què la cultura a través d'aquests puguin arribar a tothom, no solament a uns quants privilegiats. Però no només hi ha els interessats a difondre cultura, també hi ha altres interessos no tant altruistes...
Crec que és un llibre completíssim, dels que més m'agrada llegir. Hi ha un bon grapat de vides que es van creuant. En els moments de sexe ens omple d'erotisme i sensualitat. En els moments on ens narra escenes violentes ens les mostra amb tota la seva crueltat i realisme. Cada escena té la seva mesura justa, per què en vulguem més o per què no ens resulti massa forta. Amors, odis, desitjos prohibits, violència, ambicions, intrigues i una passió pels llibres que es viu en tota la història, es van combinant a la perfecció.
És la seva primera novel·la i és de les millors que he llegit. L'autor ha tingut l'amabilitat de contestar-me algunes preguntes en aquesta entrevista.
Si voleu visitar el bloc sobre el llibre, Aquí


5 comentaris:

òscar ha dit...

Ara mateix tinc la tauleta de nit a full amb llibres per llegir.

L'apunt, però, és del tot engrescador. Ara toca allò de decidir si anar a buscar-lo i fer encara més gran la torre que he creat a la tauleta o si fer més gran la carpeta de llibres per comprar. Un dilema d'allò més shakesperià :)

Mr. Aris ha dit...

Carai, ja tinc llibre per les vacances...

Racó per llegir ha dit...

Ostres, pinta molt bé! Tot i que últimament la novel·la històrica no m'atrapa, me l'apunto per llegir-lo properament.

Anònim ha dit...

Entenc perfectament el què dius, a mi em va passar amb la trilogia d'en Javier Marías "Tu rostro mañana" més de 1500 pàgines en total. Quan la història és bona i està ben escrita, no importen altres consideracions.

bon cap de setmana, reina

jomateixa ha dit...

sento que s'hagin esborrat els comentaris anteriors, el blogger va fer una mica el ximple i van desapareixer.
Gregori, aquest l'hauré d'apuntar a la llista, doncs.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...