22 de febr. 2011

EL PRIMER DIA ... de Marc Levy

D'en Marc Levy ja havia comentat "Set dies per a una eternitat"
El Primer dia... l'aventura d'estimar com no te l'han explicat mai
Que no us enganyi el títol, no és pas una novel·la romàntica pura... Jo diria que l'amor transcorre paral·lelament a la trama i que potser té conseqüències en les decisions dels protagonistes, no sempre correctes. 
El llibre ens planteja un misteri. Una pedra que arriba per casualitat a les mans d'una arqueòloga. Aquest misteri uneix després de molt de temps aquesta noia amb un astròleg i junts buscaran les pedres que falten per desvetllar el misteri. 
Viatjaran per tot el mon buscant respostes, corrent riscos i sortint-ne com poden de situacions perilloses, persecucions, atemptats... Es un llibre ple de manipulació, on no saps qui tenen a favor i qui en contra. 
He trobat a faltar una mica més de descripció dels personatges, cosa que no li falta quan descriu paisatges, llocs, monuments... També he trobat els protagonistes una mica massa poc malpensats. Els passen un seguit de coses sospitoses i quan no és un és l'altre troba l'excusa per trobar-hi una raó lògica.
El que passa als penúltims capítols es veia venir per com parlava el protagonista, el que passa després no m'ho esperava tant i el del seu amic Walter ho pressentia des del primer moment. El que també pressentia quan veia que arribava al final de les 452 pàgines i encara semblava que la cosa havia d'anar per llarg és que s'acabaria el llibre i no n'hauriem tret l'entrellat... potser hi haurà una segona part o potser és la seva manera de deixar-nos fora de joc en acabar el llibre.
Entretingut, a estones divertit, a estones tràgic... 

5 comentaris:

Andrea. ha dit...

hi ha una segona part:
és diu "La primera nit" i tot just fa uns dies que és a la venda...

Mr. Aris ha dit...

mai he llegit al Marc Levy, tindre que fer-ho, per que tothom en parla molt be...

jomateixa ha dit...

Hauré de buscar la segona part dons, ara m'he quedat amb les ganes.

Montse G ha dit...

Sona molt entretingut, m`el apunto, pel que dieu 1ª i 2ª parts directament, no em vull quedar a mitges... A quí segur que li agradarà es a la meva filla petita (que ja no en te res de petita ;o))

Jordicine ha dit...

No l'he llegit, però l'apunto. Una abraçada.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...