25 de febr. 2011

DIGITALITZACIÓ

Perdoneu que us doni una noticia sense ser-ne massa entesa... però les coses avancen tant de pressa que em perdo. Encara no tinc cap llibre electrònic, de moment m'hi resisteixo, m'agrada massa el paper, el tacte, l'olor... però  els éssers humans a tot ens acostumem i reconec que portar una quantitat de llibres considerable en un espai tant reduït a la bossa, en determinades circumstàncies, és un avantatge.
He trobat aquesta informació i em sembla molt bé, tot i que com he dit vaig encara uns passos per darrera de tot això, potser a alguns de vosaltres us pot interessar. És tracta d'un servei de préstecs de llibres que fins ara es podia trobar a  lendlnk i ara també es trobarà a Lendle.
Cada cop es parla més de l'extinció del llibre amb paper, diuen la principal raó de la seva propera mort és econòmica (tot gira sempre entorn a l'economia). Amb el llibre digital les editorials s'estalvien costos en paper, trasllat i difusió. També he llegit que deixar de fer llibres en paper serà un benefici per al medi ambient... Es diuen moltes coses i suposo que hi ha una mica de raó en totes.
Bé, jo només puc dir que si el llibre desapareix jo tindré un bonic museu a casa amb les prestatgeries plenes d'aquest objecte històric que tant estimo, que s'utilitzava per llegir, desconnectar i submergir-te en móns diversos.
Us convido a mirar el post de la _MeiA_ que és molt significatiu...

10 comentaris:

El porquet ha dit...

Jo encara no veig molt clar això del llibre electrònic... però veient com avança tot no m'hi jugaria res. Possiblement el món del llibre canviarà molt, ja que en milers d'anys gairebé no ha canviat!

Assumpta ha dit...

No vull que desapareguin els llibres tradicionals!! A mi també m'agrada passar pàgines com ho he fet sempre i sentir l'olor del llibre, i mirar el disseny de la coberta, i...

Potser podran conviure els dos formats (espero) :-)

I... a més... què hi ha punts de llibre molt xulos!! :-)

_MeiA_ ha dit...

Jo també sóc dels llibres de tota la vida... però això va apretant fort! i segurament que tard o d'hora tots anirem caient.
És una pena.

Però sort, que en som molts que ens resistirem! jejeje

Un petó xula!

Pilu ha dit...

No crec en la mort del llibre de sempre. Els dos sistemes conviuran. Llegeixo molt i m'encantaria que algú em regalés un llibre electrònic, perquè de moment no penso comprar-lo. El veig molt còmode.

Gemma Sara ha dit...

Jo tinc un llibre electrònic mig abandonat, pobret, que ja acumula més pols que la resta dels seus predecessors en paper. Suposo que quan baixin els preus dels Ipads (més atractius que el llibre electrònic, la veritat), anirem caient. Però també penso que els dos formats conviuran.

Sergi ha dit...

De moment faig com si no ho hagués vist. M'agrada molt llegir, i m'agraden les noves tecnologies, i trobo que les dues coses no cacen bé. Em faig el suec, i quan a les llibreries deixi de trobar els llibres en paper que vull, llavors farem un pensament.

Garbí24 ha dit...

crec que hi han libres per llegir en format electrònic i amb paper. sóc dels que cerc que poden conviure junts

Anònim ha dit...

Jo sóc més com tu; algun dia tindré un museu. Crec que el llibre en paper és molt més bonic, fins i tot com a decoració. M'agradaria tenir una habitació on no es vegessin les parets darrere dels llibres.

ANNAFS ha dit...

Les coses avançen tan depressa... però un llibre digital, no sé si podria acostumar-m' hi, m' agraden massa els llibres de paper!

Anònim ha dit...

Sóc de la opinió que els dos formats poden conviure tranquilament. Com molt bé has dit, en els dos hi podem trobar avantatges.

salut

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...