11 de gen. 2011

50 ANYS DE LA MORT DE DASHIELL HAMMETT

No se si ja us he parlat de la meva estimada col·lecció de novel·les "Maestros del Crimen & Misterio" (62 títols)... parlem de tantes coses..., bé un dia ja ho comentaré amb més profunditat, avui només volia parlar d'un dels autors que he llegit en aquesta col·lecció.
Avui fa 50 anys que va morir Dashiell Hammett.
He de dir que potser no és dels que més m'agraden, però tot i això, d'aquest autor he llegit:
Cosecha roja, Un hombre llamado spade, El hombre delgado, Muerte en la calle Pine, El halcón maltés, La maldición de los Dain.
Degut a la seva professió com a detectiu de la famosa agència Pinkerton, abans de ser escriptor, aquest autor tenia una gran experiència i podia explicar coses que havia viscut de primera ma. Els seus llibres reflecteixen la violència que s'havia instaurat a la societat Nord-americana dels anys vint.
Samuel Dashiel Hammet és un gran referent quan es parla del gènere de novel·la negra.

3 comentaris:

Roser Caño Valls ha dit...

No he llegit aquest autor, però en alguna ocasió he vist la pel·lícula "El falcó maltès" basat en una novel·la seva, i era realment intrigant.

Salutacions cordials.

Assumpta ha dit...

Doncs em sona només "El halcón maltés"... ei, deu estar genial aquesta col·lecció... "Maestros del crimen & misterio", a mi segur que m'agradaria :-)

Anònim ha dit...

Sí, noia

Aquest paio era un crack. Llàstima que en els útims vint anys de la seva vida no va fotre brot a causa de la seva vida, diguem-ne, dissoluta. En Sam Spade sempre anirà associat al careto d'en Bogart.

salut i peles

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...