5 de gen. 2011

EL MAJOR TRESOR de Josep Gironès

Vaig amb una mica de retard, per què? doncs perquè el 17 de Desembre Josep Gironès va presentar el seu darrer llibre: Viure sense el meu fill i jo encara estic pel seu anterior: El major tresor.
És un llibre històric que comença fent un repàs als Fets de la Fatarella, que podem trobar molt ben relatats en la seva novel·la anterior, La Cabana
En aquesta segona ens parla de la postguerra, de com intentaven sortir-se'n convivint amb els assassins dels éssers estimats. Ens relata també les costums i tradicions, els menjars típics i la voluntat o potser la necessitat que feia que sorgís la valentia per tirar endavant tot i que moltes famílies havien quedat desestructurades.
La reconstrucció del patrimoni i dels símbols religiosos uneix un poble on els seus habitants es miren de reüll. Paral·lelament a tot això hi ha un petit misteri, un escrit misteriós per trobar un tresor dels templers...

2 comentaris:

Mireia ha dit...

interessant "miniressanya"!

jomateixa ha dit...

Aquest llibre ve a ser com una continuació de "La Cabana", així que si hagués fet la ressenya més llarga hauria repetit molt del que podeu llegir en l'altre post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...