4 de set. 2010

SE LO QUE ESTAS PENSANDO de John Verdon

Només llegir el títol ja et posa en alerta... És la seva primera novel·la i un dels thrillers més complerts que he llegit últimament.
La trama està explicada en varies parts, a la primera ens dona a conèixer els protagonistes, les seves personalitats i poc a poc ens fa viatjar pels seus drames personals alhora que comencen els misteris i les sospites d'un assassinat imminent.
Dave Gurney, un policia retirat (però no vell), és consultat per un amic que ha rebut una carta estrafolària: Si t'arriba una carta i et demana que pensis un número de l'1 al 1000 -que no és poc- i per fastiguejar penses en el que menys significat té per tu... posem 658... obres un segon sobre petitó i caram... 658!!! Com et quedaries?! 
Quan David era policia, havia estat un expert en assassinats en sèrie i la seva debilitat segueix sent lligar caps i fer trencaclosques amb els elements que envolten els assassinats, per aquest motiu l'amic creu que podrà resoldre el misteri d'aquesta primera carta i dels poemes que van arribant-li des d'aleshores. És un xantatge, son amenaces...?
Crims, remordiments, psicologia criminal, auto ajuda, art criminal... l'autor ens fa un repàs de tot lligant-ho amb facilitat. És curiós que de vegades s'estalvia descripcions comparant personatges amb actors famosos. Durant el llibre també es va referint a casos d'assassinats en sèrie que ens van amenitzant el viatge.
M'ha agradat que quan em plantejava una pregunta, no tardava res a respondre -potser també sap el que els lectors estem pensant- i tot i que m'havia anotat el sospitós correcte i ja n'estava segura uns capítols abans que s'acabés el llibre, m'ha fet llegir fins al final amb els sentits alerta.
Sempre dic que els llibres de misteri son per mi com un joc. Ha estat un plaer jugar al seu joc. Ja ha escrit una segona novel·la amb el mateix detectiu i n'ha començat una tercera... i ha dit que poden arribar a haver-ne set.

5 comentaris:

bajoqueta ha dit...

Ai me l'apunto ara mateix que trobo que m'agradarà :)

òscar ha dit...

No he estat ni massa actiu ni massa afortunat (lectorament parlant) aquest estiu.

Aquest fa molt bona fila i, fet i fet, l'estiu encara no ha marxat.

montse ha dit...

Interessant, l'apunto per llegir-lo.

Salut !!!

bajoqueta ha dit...

El vaig agafar en moltes ganes però no em va agradar tan com a tu, i em sap greu...

Terra de llibres

Martulina Divina ha dit...

jo ara mateix estic amb ell i tela, com t'enganxa!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...