31 de jul. 2010

ELS FILLS DE NOÈ de Jean Joubert

Hi ha llibres d'hivern i llibres d'estiu? Aquest llibre potser el catalogaríem d'hivern ja que durant tot el llibre estem colgats de neu, però potser llegir llibres tant "fresquets" a l'estiu també ajuda a no suar...
Comencem l'Agost i el poble ja s'ha omplert d'aquells estiuejants de capital que s'han comprat casa al poble o que han recuperat l'antiga casa pairal. Això em va recordar aquest llibre, que vaig llegir fa molt temps i que m'ha vingut de gust recomanar-vos.
L'autor ens relata les peripècies que ha de fer una família per sobreviure quan una gran nevada els deixa la casa literalment colgada de neu. Feia només tres anys que havien heretat una casa-granja als Alps i el protagonista, un advocat força estressat, decideix traslladar-s'hi amb tota la família per viure d'una manera més relaxada i plena.
És un llibre que gairebé ens podria servir de guia de supervivència. El que en principi semblava ser un aïllament breu es va allargant i han d'espavilar-se, lluitant per guanyar a la solitud, a la fam, a la desesperança...
A part de la família, els altres protagonistes son algunes bèsties, el rebost i les golfes. Coses que ara no s'escauen massa i que actualment, més aviat tendim a eliminar.
Sobreviuríeu vosaltres més de cinc setmanes tancats dins d'una casa amb només una minsa sortida per la teulada per prendre la "fresca" i sense possibilitat d'aconseguir res que no fos ja a dintre la casa...?

1 comentari:

Assumpta ha dit...

Dona, depèn del que tingués dins la casa jeje

Si tingués menjar, jo sobreviuria un any... vull dir que no m'agafaria pas angoixa per no poder sortir ni res d'això...

Ah... hi ha llibres dins la casa? :-))

(Neu... oh, neu!!)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...