23 de jul. 2010

ANGELOLOGY de Danielle Trussoni

La proliferació dels llibres sobre àngels, dimonis, vampirs és cada cop més evident. Sempre n'hi ha hagut però aprofitant la saga Crepuscle s'han posat de moda els llibres, sèries, pel·lícules, etc. d'éssers "especials" vivint entre nosaltres. Ara però, ja no son tan monstruosos, cada cop son més atractius i seductors i la part fosca queda més reservada a moments puntuals.
V
aig veure una noticia on explicaven que ja s'havien comprat els drets d'aquest llibre per fer-ne la pel·lícula (Sony ha comprat els drets i Will Smith la produirà) i l'autora ja està treballant en el llibre-continuació, així que quan el vaig veure exposat a la llibreria no vaig poder resistir la temptació -em passa sovint- i després de llegir la contraportada, el vaig comprar.

H
e de dir que no enganya, hi trobes una no
vel·la d'intriga, ben escrita i treballada. En general el llibre no està malament.
Està explicada en parts, a la primera comença el misteri a resoldre, ens va mostrant els personatges i t'enganxa en la trama. La segona és la part més pesada i feixuga, ens parla del passat, i és talment com si hagués fet una tesi d'angeologia. No es pot negar que hi ha treballat força, però se'm va fer molt llarg. Després torna a reprendre la història en el moment actual i té força acció, els personatges hauran d'anar seguint pistes per guanyar la batalla al mal.
M'ha costat una mica seguir, o potser diria millor "lligar", els moments d'acció. El final, tot i que el cas que els ocupava queda bastant resolt, acaba molt tallat. Suposo que està preparat per deixar clar que hi ha d'haver una segona part.
Ah! també fa una petita insinuació sobre la Verge Maria i la humanitat de l'àngel de l'anunciació... Suposo que si l'Església s'hi posés, com va fer amb "El còdi da Vinci", tindria un munt de publicitat gratuïta... Per provar-ho que no quedi...
SINOPSIS

Els àngels que protagonitzen aquest llibre no son els bons que acompanyen a Déu, ni tampoc els que acompanyen a Satanàs. Son uns àngels que deu va enviar a la Terra després d'haver-la creat per vigilar la humanitat.
Resulta que a aquests àngels els van agradar tant les dones de la Terra que s'hi van acostar més del compte i van engendrar nous éssers, els Nefilim. Déu els va castigar a romandre presoners en les profunditats d'una cova, però la seva descendència viu entre nosaltres... Alts, ben plantats i poderosos, sempre han viscut dominant, però ara s'està escampant una malaltia que els debilita i busquen desesperats la cura.
S'havia fet una expedició a la cova dels àngels presoners i s'havia trobat una lira "especial". En una segona expedició van aconseguir endur-se aquesta lira al 1943 i portar-la fins als Estats Units on la van amagar tant bé que cap dels dos bàndols (Angiòlegs i Nefilim) sap segur on està.
L'Evangelin viu en un convent des dels dotze anys, ara en te vint-i tres, filla i neta d'angeòlegs, li van posar per apartar-la de tot i protegir-la després que assassinessin a la seva mare. En Verlaine és un jove historiador que es veu embolicat en mig de la investigació al trobar unes cartes entre una rica mecenes i la superiora del convent durant el 1944. Els dos van descobrint un mon que fins aleshores no haurien imaginat que pogués existir, gracies a la troballa d'unes cartes, uns plànols antics i a l'avia de l'Evangelin, una angeòloga experta que va estar treballant a dos bàndols i va tenir una relació amorosa amb un Nefilim de la família Grigori, que ara està greument afectat per la malaltia.
Juntament amb altres angeòlegs tindran que seguir les pistes que els donen les cartes i trobar la lira abans que ho facin ells. Després d'un seguit d'entrebancs, assassinats i persecucions per Nova York, ens espera un desenllaç inesperat. O això és el que pretenia l'autora, per què la veritat és que és un desenllaç que es preveu molt abans...
En el llibre també surten altres categories d'àngels (soldats, criats...), però no m'he volgut fer pesada en aquests detalls, haureu de llegir el llibre.

2 comentaris:

Jordi ha dit...

Aquest el tinc en cartera...

Deric ha dit...

El tinc en el munt de llibres en espera de ser llegits

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...