10 de juny 2010

DEU NEGRETS de Agatha Christie

És potser la primera que vaig llegir-me d'Agatha Christie, ara en tinc una bona col·lecció.
Anem llegint els llibres més de "moda", o els últims recomanats, cosa que està molt bé, però no hem d'oblidar els clàssics. Crec que hauré llegit gairebé totes les novel·les d'aquesta autora i en sóc una gran admiradora, així que us la recomanaré.

Aquesta novel·la ens explica com un amfitrió misteriós reuneix deu persones en una illa. Sense possibilitat de fugir-ne van morint un rera l'altre seguint les instruccions d'una cançó infantil, alhora que va desapareixent una figureta cada cop que mor un dels invitats. El títol inicial era "And then there were none" (i llavors no en va quedar cap), que és el final de la cançò. Amb aquest títol han fet també varies pel·lícules, algunes amb finals reinventats.
M'agraden les seves novel·les per què son com un joc. Trobarem el culpable...?
Podem també trobar jocs inspirats en el llibre.

7 comentaris:

maria ha dit...

Agatha Christie sempre és una aposta segura. Mai falla. La meua primera vegada no va ser amb Diez Negritos però crec que és una de les seues novel·les més aconseguides. Ais, crec que m'has fet ganeta de tornar al món de la Christie!

un abraç!

myself ha dit...

Recordo perfectament aquesta novel·la d'Agatha Christie perquè també és una de les que vaig llegir primer d'aquesta autora i em va agradar bastant. N'he llegit algunes més, ni de bon tros totes, perquè les novel·les policíaques i de misteri no són les meves preferides.
Abraçades!

òscar ha dit...

Doncs no l'he llegida i, potser, la raó cal trobar-la en que recordo perfectament la història de veure la peli.

Laura. ha dit...

Crec que l'Agatha Christie és "la culpable" que jo m'enganxés a les novel·les "d'assassinats"...recordo que el Deu Negrets va ser de les primeres que vaig llegir...fa molts anys! i després en van seguir d'altres. Ara fa molt de temps que no en llegeixo res, potser cal afegir-la a la llista! :)

Assumpta ha dit...

Jo també en sóc súper seguidora!! :-))

Tinc tots els llibres aquests d'Editorial Molino (tots, tots) i els que va escriure com a Mary Westmacott (només me'n falta un), algunes obres de teatre, un parell de biografies... :-))

Així doncs, comparteixo tot el de bo que diguis d'ella :-))

bajoqueta ha dit...

Ja ho vaig dir al blog que estem llegint-mos tots els llibres d'ella, jo crec que no passa mai de moda :)

Núr ha dit...

Et visito perquè he vist el teu comentari al bloc de c@ts. És important que proposis els blocs que vulguis, perquè els blocs més proposats passaran a la final: només passen 5 blocs per categoria i són els blocs que han estat proposats més vegades! Així ho diuen les normes de c@ts. Per tant, encara que els blocs que tu volies proposar ja hagin estat proposats, cal que els proposis igualment.

Moltes gràcies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...