"VIU COM SI HAGUESSIS DE MORIR DEMÀ, APRÈN COM SI HAGUESSIS DE VIURE PER SEMPRE" Gandhi.

6 de maig 2010

SE SABRÀ TOT de Xavier Bosch

Ens passa molts cops, que la publicitat donada a un llibre (o a qualsevol cosa), ens fa esperar més del que després ens trobem. No diré pas que no m'hagi agradat aquest llibre, però n'he parlat amb gent que l'havia comprat per Sant Jordi i tots coincideixen en que s'esperaven més.
El que explica els fets que han fet que només durés un any en el seu càrrec, és el director del diari. Encara que el "primer actor" és el Senza, un periodista que ha perdut el Nord, les circumstàncies l'han anat superant i han guanyat la seva batalla personal.
El veritable protagonista, però, crec que és el periodisme. L'autor ens mostra les dificultats que tenen els diaris, els lligams que els impedeixen fer la feina com voldrien. Aquest llibre ens obre una petita finestra a l'interior del diari. Un grapat de personatges hi estan lligats d'una manera o d'una altra i casualment tothom té alguna cosa que amagar.
La meva modesta opinió és que, amb la història, amb els personatges, amb tot... hi podia haver tret molt més suc. Crec que donava per un grapat de pàgines més.

5 comentaris:

òscar ha dit...

No vaig caure en aquesta temptació per Sant Jordi. Potser perque l'autor, tot i semblar-me sempre un home força coherent, mai m'ha acabat de fer el pes.

Màgia ha dit...

Coincideixo amb tu, a mi em va agradar, tot i que no crec que sigui una obra mestra. L'han criticat molt, i no crec que n'hi hagi per tant, a mi em va enganxar.

Mireia ha dit...

No em crida gens l'atenció, tot i que en Xavier Bosch m'agrda va en la seva etapa de conductor del Món

Mireia ha dit...

A mi em va decebre. i potser en dones la clau, si guanya un premi GROS esperes més, hi depoosites unes expectatives i després...

Rita ha dit...

A mi tampoc em crida l'atenció, tot i que en Bosch m'agrada com a periodista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...