29 d’oct. 2008

"EL ZORRO" de Isabel Allende

D'aquesta autora en tinc tota la col·lecció. Hi ha hagut gent que m'ha dit que no pot amb els seus llibres, però a mi m'agraden, potser perquè hi ha tants personatges i tants fils que seguir que m'hi endinso i perdo el món de vista.
He de reconèixer que potser si que són d'aquells que millor no llegir-ne dos seguits de la mateixa autora per que tenen punts similars, encara que estiguin situats en llocs o èpoques diferents, a tots hi ha penes i treballs i molts personatges de diferents classes socials.
El Zorro és un personatge que sempre m'havia agradat i amb aquest llibre Allende fa que passi de ser una llegenda a ser de carn i ossos.
SINOPSIS
A Califòrnia hi ha la missió de St. Gabriel i un missioner que vol convertir al cristianisme als indis natius amb bones maneres, encara que no pot evitar les insurreccions.
Quan atrapen a un dels guerrers resulta ser una noia, la mare de la qual és una xaman i curandera de la tribu, però el seu pare era d'origen espanyol. Alejandro de la Vega decideix que al ser descendent d'Espanya és el governador qui la te que jutjar. Durant el viatge per portar-la deban d'aquest, Diego s'enamora d'ella i quan el governador decideix que la seva muller se la quedi, li ensenyi modals i la converteixi en una bona cristiana no hi posa cap inconvenient.
Anys després Alejandro i la índia, que ha passat de ser Toypurnia a dir-se Regina es tornen a trobar, s'acaben casant i tenen un fill. A pesar de que s'estimen i en un principi son feliços, ella no deixa mai la seva cultura i de la porta endins de casa segueix sent una índia.
Diego té un gran amic, Bernardo. Un dia uns pirates assalten la casa i Bernardo es queda sense parlar a causa de l'espant del que ha de presenciar. Això fa que el vincle sigui encara més gran i que es comuniquin quasi telepàticament.
Alejandro de la Vega decideix enviar al seu fill a estudiar a Espanya i estigui al càrrec del seu amic Tomás de Romeu. En aquest viatge a Barcelona també l'acompanya Bernardo. Aquest serà un viatge ben aprofitat ja que a més d'estudiar, aprèn esgrima i coneix a Juliana de Romeu, el seu gran amor no correspost.
A Barcelona començaran també els primers moviments de Ell Zorro. Rafael de Romeu és acusat de traïció per un pretendent de la seva filla a qui també havia donat carbasses i és condemnat a mort. Les seves dues filles decideixen fer el viatge de retorn amb Diego de la Vega cap a Califòrnia, i en aquest viatge coneixen al pirata Jean Laffite i Juliana s'enamora d'ell i decideix casar-s'hi.
Quan arriben a la seva hisenda, el pare Mendoza li fa saber que Rafael de Montcada és també a California i ha acusat també el seu pare, l'ha empresonat i s'ha quedat amb totes les seves propietats. Així que de nou apareixerà El Zorro i alliberarà al seu pare i aconseguirà expulsar a Montcada del país.

1 comentari:

Eva ha dit...

Hola!! Com va?
A mi també m´agrada molt la Isabel Allende, i hi estic d´acord en això que dius de no llegir-ne dos llibres seguits del mateix autor. A mi em passa i sempre comparo amb el d´abans.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...