28 d’oct. 2008

"EL AMOR EN LOS TIEMPOS DEL CÓLERA de Gabriel García Márquez.

M'agrada el cinema, però no m'agrada anar-hi sola, així que de vegades trio els llibres mirant la cartellera i llegeixo les que m'he perdut.
En un principi semblava que hagués de ser una típica novel·la romàntica, no va resultar ser tant típica, encara que si romàntica, però amb tocs tropicals, històrics, dramàtics i jo diria que també amb bon humor.
Recordeu el vostre primer amor? No el primer "rotllo", no el primer "novio". Aquell que no va arribar a ser mai però que us feia bategar fort el cor, aquell de les mirades furtives, aquell que encara ara quan hi penseu us fa venir aquell pessigolleig oblidat... sinopsis.





SINOPSIS
"Quanto tiempo esperarias al amor de tu vida?". Ell ho fa tota la vida. Una novel·la romàntica que no saps si és una broma o un drama.
Florentino Ariza s'enamora de Fermina Daza, és un amor d'adolescents, un amor de cartes i poc contacte, un amor prohibit pel pare d'ella, el qual els intenta separar amb un llarg viatge.
Ell aconsegueix mantenir el contacte a trabés de telegrames i la relació sembla que sobreviurà a la separació, però quan ella torna i el veu li sembla com un somni d'adolescents, un amor inexistent, i se'n deslliura sense pensar-s'ho dos cops. En un principi ell defalleix però després la seva determinació es fa més persistent i decideix esperar-la el que faci falta.
Ella es casa; ell, segur de que algun dia el marit morirà, segueix esperant-la. No ho fa però, amb els braços plegats, decideix fer-se un nom, fer-se ric per ser mereixedor d'ella. Mentre, busca consol amb nombroses amants, encara que mai es deixa portar per l'amor. Tot i que te relacions importants no deixa endur-se per elles ja que en la seva obsessió ell segueix pensant que algun dia es podrà casar amb Fermina Daza, i les manté en el màxim secret.
El temps passa i l'espera és de seixanta anys, però finalment el marit mor i ell comença la reconquesta de l'amor perdut.
Amor, humor, sexe, drama... Una novela rosa amb un toc diferent.

4 comentaris:

Jesús M. Tibau ha dit...

tot just ahir vam comentar aquesta novel.la al Club de Lectura de Tortosa.
Extraordinàira, una obra d'art que no em canso de rellegir

jomateixa ha dit...

Quina llàstima no poder-hi assistir, crec que donarà molt de si.

Anònim ha dit...

De García Marquez només he llegit EL CORONEL NO TIENE QUIEN LE ESCRIBA, una obra de la qual se'n fa poc de ressò i que em va semblar una joia!!

Sílvia ha dit...

hola.
L´adaptació al cinema és moooolt dolenta. No fa justía al llibre.
Salutacions
Sílvia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...