19 d’ag. 2008

"DORON BENATAR y el libro..." de Aída Berliavsky

Un detectiu "existencialista", que et va caient millor a cada moment, té que buscar un llibre únic del segle XVII. En aquest llibre l'autora ens passeja pels diferents escenaris de Madrid amb una visió on s'intueix la seva passió per la ciutat.
Doron Benatar y el libro de los nombres muertos és una història d'intriga que et va atrapant lentament. L'únic que, al meu entendre, trenca el ritme és els petits relats jueus que va introduint durant la història. Són contes on ens ensenya a conèixer millor les costums jueves i tot i ser molt interessants trenquen massa freqüentment el fil de la investigació.
Potser és culpa meva, potser sóc massa impacient i desitjava arribar al desenllaç.
SINOPSIS
Dorón Benatar és un detectiu privat, jueu i filòsof. Encara que ell havia estudiat per donar classes a la facultat de Filosofia i lletres on es va titular, les circumstàncies l'havien portat per un altre camí. D'aquí que a les seves targes de presentació es defineix com a "detectiu existencialista".
Ara un important llibre del segle XVII -el llibre dels àrabs- ha desaparegut i el seu propietari és client de la llibreria de llibres antics d'Isaac, pare de Darón. Tot i que en un principi Isaac desaprova l'ocupació del seu fill, li encarrega que busqui el llibre.
A partir d'aquí Darón es trobarà amb casualitats que no són tant casuals, tindrà que veure-se-les amb diverses sectes que volen el llibre per motius molt diferents; fer tractes amb bandes de carrer i actuar "una mica" al marge de la llei.
Una novel·la intrigant que al mateix temps ens ajuda a conèixer costums i tradicions jueves i també ens passeja per la ciutat de Madrid, d'una manera peculiar, on l'autora no pot evitar mostrar-nos el seu amor per la ciutat.
més informació sobre el llibre a:
http://doronbenatar.blogspot.com
http://www.doronbenatar.com



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...