18 de jul. 2008

"EL SALÓN DE ÁMBAR" de Matilde Asensi.


Els lladres "fins" o de "guant blanc" sembla que provoquen una atracció, una curiositat, fins i tot una admiració pels mètodes i els muntatges que arriben a idear (sempre que no siguis la víctima del robatori), sembla que no siguin tant lladres com els altres.
Aquest és un llibre a simple vista curt, però que requereix la màxima atenció per tal de no perdre't en els detalls, detalls de planificació i execució, que potser per ser el seu primer llibre, estant una mica embolicats.
No és de les millors de Matilde, però no ha estat malament.
SINOPSIS

Un grup de lladres professionals format per persones de diferents països, on hi ha experts amb informàtica, planificació, art... rep un encàrrec una mica precipitat. Acaben de fer un cop i normalment deixen passar un temps prudencial abans de fer-ne un altre, però el cap ho te molt clar i els membres es posen en marxa.
El component espanyol, una antiquària d'Àvila és l'encarregada de la part d'acció i després d'una gran planificació, aconsegueix robar el quadre en qüestió amb gran facilitat (potser massa i tot). Quan anava a guardar-lo al convent de la seva tia, on tenen unes cambres llogades com a magatzem pel seu "material", s'adona que darrera el quadre n'hi ha un altre d'enganxat...
A partir d'aquí una ràfega d'investigació i planificació et bombardeja i quasi et pers (quasi o segur). Finalment descobreixen que es tracta d'un quadre amb les claus per trobar gran quantitat d'obres d'art robades pels Nazis, entre les quals es troba el fantàstic Saló Ambar. Es posen a treballar i acaben buscant aquest tresor per les clavegueres de Weimar.
Gràcies a la intel·ligència de la filla d'un dels membres, que sempre es posa on no la demanen, aconsegueixen trobar-lo i gràcies també a aquesta no cauen a la trampa que els havia parat...... Be, haureu de llegir-lo.
Llibre entretingut, encara que te alguns trossos força enrevessats i de difícil seguiment.

1 comentari:

Mireia ha dit...

A mi m'agraden ls de la Matilde Asensi, són per passar l'estona però estan prou bé. Aquest em va agradar força

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...