12 de maig 2008

"ET DONARÉ LA TERRA" de Chufo Lloréns.

Crec que ara mateix estem una mica empatxats de novel·la històrica, potser per això em va costar una mica enganxar-me a aquesta.
Al principi els personatges que anaven sorgint no m'estiraven massa, potser és que encara tenia massa frescs els llibres Un Mont Sense Fi i La Catedral del Mar, que m'han agradat moltíssim i no es pot evitar fer-hi comparacions. Però poc a poc m'he anat endinsant en les històries que s'expliquen i tot i que de vegades vas endevinant el que anirà succeint, al mateix temps et va enganxant.
Recomanada sobretot si us agrada la novel·la històrica amb molta història. No se si m'explico? 

SINOPSIS
Històries paral·leles amb un escenari comú, Barcelona.
D'una part un jove pagès a qui el pare, que quasi no havia conegut i per qui sentia més que res rancúnia, li deixa una herència que li canvia la vida completament. Per sort està envoltat de bons amics que l'aconsellen i el guien en els seus negocis, cosa que fa que la seva fortuna i influència creixi ràpidament.
Al mateix temps Barcelona viu en tensió a causa de l'adulteri del Compte de Barcelona i Almodis.
Amors difícils; abusos sexuals i de poder; política i traïció; i com no!, no podia faltar-hi cristians i jueus per acabar d'enredar la troca.
Martí Barbany coneixerà l'amor i la pèrdua, recorrerà la Mediterrània, viurà aventures i finalment arribarà a ser un ciutadà de Barcelona, un dels més rics. Però això també comporta tenir enemics, i tenir que relacionar-se amb gent molt poderosa. Així és com les vides del pagès i dels Comptes es van creuant durant el llibre. Política, negocis i la consciència dels personatges són els veritables protagonistes.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...