6 de maig 2008

"CALIFORNIA" de Àngel Sanz i Sala

Una història emotiva i emocionant, com ha de ser una bona pel·lícula. L'Àngel, un veí de Súria ens explica la vida d'un cinema i amb ell la dels seus veïns i una miqueta la seva pròpia.
L'autor del llibre, que a l'hora és un gran fotògraf combina les vivències, anècdotes... amb fotografies i documents inèdits, cosa que fa que puguem introduir-nos amb facilitat en aquella època, que tot i no ser massa llunyana, el cinema tenia una gran importància en la vida dels que l'envoltaven.
El llibre està situat a Súria, però podria ser la història de qualsevol dels milers de cinemes de Catalunya o Espanya, i de segur farà caure la llagrimeta a molts, a la vegada que ens farà riure amb aquelles coses que passaven quan els llums s'apagaven i la repressió del moment tancava els ulls una estona.
Va veure la llum per St. Jordi i encara no es troba a totes les llibreries, si us interessa, envieu-me un e-mail i miraré d'informar-vos d'on aconseguir-lo. 

Una història de cine, ens diu l'Àngel. De vegades les pel·lícules més bones són les que tenim més a la vora i ni ens en adonem. L'autor ens fa reviure una època no massa llunyana però una mica oblidada. El cinema ha perdut protagonisme en els nostres dies, però fa només cinquanta anys era el centre de moltes coses.
Història, anècdotes, vides, fotografies i documents inèdits es barregen fent un còctel que ens entrarà quasi sense adonar-nos-en i ens donarà aquella escalforeta que donen els bons licors.
Aquí podeu veure una petita mostra de la censura d'aquells temps, si hi cliqueu ho podreu llegir millor.




5 comentaris:

Anònim ha dit...

l'autor agraeix de tot cor la critica
es un plaer veure que el lector ho gaudeix
a fé de deu que el dia que vaig seure devant de l'ordinador no esperaba critiques com aquesta

graciesss

jomateixa ha dit...

No es mereixen. Espero que molts lectors gaudeixin també llegint el teu llibre.

Alex ha dit...

Si vols passar una bona estona recordant vells temps, i de passada riure amb les cosses que ales-hores passaven, val la pena llegir aquest llibre.
L´autor, l´Angel Sanz, amb la seva narració i vivències, ens transporta a una època en que la vida era mol plàcida i al-hora difícil, ells ens ho descriu com si fos ara mateix.
En quant al capítol dels sorolls, si ha esplaiat de valent, qui no els recorda.
A mes de ser un bon aficionat a la fotografia, encara perdura en la memòria dels suriencs, les seves pel·lícules de Super 8, amb les que sempre guanyava els concursos locals.
No cal dir que, la seva passió pel cinema, ha estat un revulsiu per dur a terme el llibre de la seva vida.
Per tot això, cal felicitar lo i de retruc felicitar nos de tenir a les mans un llibre tan interessant
Moltes gràcies Àngel.

Anònim ha dit...

Un altre gran llibre que em va encantar és "El dia que vaig oblidar el meu nom" de Marta Alòs, és fantàstic!

jomateixa ha dit...

Com he viscut el tema, a mi també em va arribar molt endins.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...