24 d’abr. 2008

"EL CONTE NÚMERO TRETZE" de Diane Setterfield.

Vida Winter, una famosa escriptora i inventora de les moltes històries que s'han publicat sobre la seva vida, demana a Margaret que escrigui la seva veritable biografia. Amb dubtes accepta la feina i és absorbida per la vida d'unes bessones molt especials.
Realment jo també vaig començar amb dubtes, i igualment vaig ser absorbida per la curiositat, l'intriga i els secrets que amaga la família Angelfield.
SINOPSIS

Margaret és contractada per una escriptora famosa per que s'encarregui de la seva biografia. Abans d'acceptar la feina Margaret investiga una mica i descobreix que al llarg de la seva vida Vida Winter ha contat moltes versions diferents sobre la seva procedència. Per començar, el seu nom sona tant fals com les seves vides inventades. A tot això s'uneix el misteri d'un llibre de l'escriptora on per una raó desconeguda hi faltava el conte número tretze, cosa que va crear una aura de misteri al seu voltant, que no va fer més que augmentar la seva fama i popularitat.
Margaret sempre ha fet biografies de persones mortes i no està segura d'acceptar una feina on pot ser que tot sigui mentides, però quan la Vida Winter li diu que és una història de bessones, la curiositat és més forta que ella.
Això és degut a que ella va descobrir de petita, i per casualitat, que havia nascut unida a una germana bessona, que va morir al separar.les.
El llibre navega entre dues aigües: el temps actual, on l'escriptora i la biògrafa viuen i conviuen; i la història que va relatant, unes vides intrigants, una família estranya amb personatges que t'atrapen des d'un primer moment.
Les dues parts del llibre avancen alternant-se, semblen escrites per persones diferents, com se suposa que passa en el llibre. La part de la biògrafa l'he trobada llarga i en alguns trams fins i tot una mica feixuga, però la part on l'escriptora explica la seva vida és realment intrigant.
El final... és una sorpresa que no explicaré, però quan vaig saber-lo em va agafar ganes de rellegir el llibre per veure les pistesque m'havien passat per alt sense adonar-me del que volien dir.


3 comentaris:

david santos ha dit...

Excellente!
Gracias por compartir con nosotros.

Jordi ha dit...

Totalment d'acord!! Un llibre que el comences amb dubtes, però que acabes inmers en ell!!

bajoqueta ha dit...

Em va encantar com estava explicat tot.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...