7 de març 2008

"UN PETIT INCONVENIENT" de Mark Haddon.

Un home i la seva família: jubilació, adulteri, dubtes, amor, homosexualitat, humor, boda, càncer... un còctel d'ingredients amb resultats d'ansietat i... bogeria?
Està escrit d'una manera un tant "peculiar", però quan t'hi acostumes, la brevetat dels capítols compensa i li dona agilitat. I encara que he de confessar que no m'ha entusiasmat, reconec que l'autor és un gran coneixedor del gènere humà.
SINOPSIS
En George s'ha jubilat, sembla que s'està adaptant bé a la seva nova situació, però tenir massa temps per pensar no sempre és bo. El descobriment d'una "taca" a la pell comença a desencadenar una cadena de pensaments contraproduents. Serà càncer? A en George se li fa difícil controlar el seu cervell, que va traient conclusions pel seu compte, cosa que li comença a provocar atacs d'ansietat.
El llibre alterna (en capítols curts o curtíssims), els diferents components de la família: La filla, que anuncia el seu casament amb en Ray, idea que en un principi no agrada a ningú i que ni ella mateixa està segura de si ha de fer-ho; El fill, homosexual, amb parella però amb por dels lligams i compromisos seriosos; I la dona, que te un embolic amb un antic company d'en George.
El descobriment de l'afer de la seva dona fa que les crisis d'ansietat augmentin ratllant la bogeria i li provoquin situacions de pànic tals que acaben en accions exagerades i tràgiques.
L'autor ens descriu els personatges, els problemes i les sensacions amb una gran qualitat de detalls. En alguns moments potser desitjarem que no hagués sigut tant detallista. En general està bé, potser una mica pesat en la part final, que ens explica l'últim incident des dels punts de vista de tota la família.


2 comentaris:

Jesús M. Tibau ha dit...

El seu llibre anterior, El curiós incident d'un gos a mitjanit, em va fascinar. Aquest encara no l'he llegit.

Jordi Gonzalez ha dit...

Un dels meus pendents

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...