9 de març 2008

"OLI EN UN LLUM" d'Ignasi Revés.

No tot ha de ser Best Sellers, també hem de fer propaganda de la gent de la nostra terra. Aquest és un llibre Garriguenc, que ens parla de la terra i de les dificultats de viure de la pagesia.
(l'he aconseguit dedicat...)
Ràpid de llegir.

SINOPSIS
Cada capítol un mes. Un llibre que explica els canvis en la vida d'un noi de trenta-i-tants, solter, pagès, i amb molts "plans de millora" al cap.
Un retrat de la vida de pagès a les Garrigues, ametlles, olives, llogar-se per collir fruita a l'estiu per poder acabar de passar l'any...
El primer que haurà de fer en Joan és convèncer al seu pare per posar en pràctica els seus plans. Dos punts de vista molt diferents que xoquen constantment. En Josep, el pare, tendeix a ser massa conservador, i en Joan somia en grans projectes com si tot pogués ser possible.
Per acabar-ho d'arreglar, coneix la Lali, que farà que poc a poc vagi canviant els seus hàbits. La natura, sempre imprevisible i altres incidents ajudaran també a que els seus somnis s'hagin de retardar, potser indefinidament.
En definitiva, és un relat realista de les dificultats de ser pagès. Una afirmació contundent: Qui vol ser-ho ha d'anar tota la vida a contracorrent, superant obstacles i rebutjant la temptació de deixar-ho córrer i buscar una altra manera de guanyar-se la vida, encara que sigui la pagesia la seva vocació.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Dono fe de que és molt, molt realista! "como la vida misma"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...