17 de gen. 2008

"UN MON SENSE FI" de Ken Follett.


Bé per fi l'he aconseguit, s'havia esgotat a la llibreria i el vaig tenir que encarregar... He començat a llegir-lo i amb el volum que té en tindré per dies. Mentre, si voleu podeu recordar de que anaven "Els pilars de la Terra"
També us en recomano un d'en Follett per si voleu llegir-ne alguna cosa menys voluminosa com "En el blanc"
Espero que Un mon sense Fi compleixi les expectatives que tothom s'ha fet. De vegades quan hi ha tanta publicitat i rebombori...

SINOPSIS "ELS PILARS DE LA TERRA"
Novel·la històrica ambientada a l'Anglaterra medieval. Crec que és molt difícil de resumir una novel·la tant complerta com aquesta, així que només en faré una sinopsis.
Els protagonistes són molts i molt variats, comencem per un constructor que es preocupa per mantenir els seus dos fills i la seva dona embarassada. En aquells temps un lloc on es podia aconseguir feina en la construcció era amb els religiosos, que desitjaven fer grans esglésies i catedrals. Un monjo humil es trasllada al monestir i s'encaparra a construir una catedral "per a major glòria de Déu" i així els seus camins es creuen.
Hi troben força dificultats: econòmiques, un bisbe massa ambiciós, una família aristocràtica i poderosa, i una població abundant en captaires i bandits.
Mentre el constructor s'encarrega de les qüestions de la construcció, el frare intenta aconseguir els mitjans per que el projecte tiri endavant, amb aliances i astúcia i com és natural creant-se alhora enemistats.
El llibre avança al llarg dels anys, ja que en aquell temps la construcció d'una catedral no es feia en quatre mesos, i així anirem coneixent més personatges descendents dels primers. L'autor ens conta amb detall la forma de viure dels diferents estaments socials i de llocs diversos com monestirs, ciutats o castells. Descriu amb exactitud cada entorn en el que els diferents personatges es troben, així com les seves vivències. També hi relata un viatge per França i Espanya.
És una història sobre catedrals, però sobre tot sobre la gent que hi treballava, la duresa de la seva feina i els entramats polítics i socials (pactes, corrupcions, traïcions...) que envoltaven aquestes magnífiques construccions.

 
SINOPSIS "EN EL BLANC"
És una novel·la d'intriga i misteri, ambientada a Escòcia.
Els laboratoris Oxenford Medical (apodats "Kremlin" per la seva gran seguretat), son robats uns tempestuosos Nadals. Algú aconsegueix apoderar-se d'un antídot per a un virus letal (el Madoba-2) i d'un conill infectat. La Toni Gallo ex policia, subdirectora dels laboratoris, i enamorada del propietari, comença a buscar desesperadament els autors del robatori per evitar l'escàndol i la seva davallada.
Les circumstàncies fan que s'hi trobin un gran nombre de personatges en un escenari molt limitat, la casa del propietari dels laboratoris, on s'hi barregen: El fill del propietari ,Kit, que té problemes amb uns gàngsters i decideix trair al seu pare (amb l'avantatge de que ell mateix havia dissenyat la seguretat dels laboratoris); la seva filla, Miranda, separada i amb un fill, en Tom, que també es troba a la casa; el promès de la Miranda, la Toni...
Es produeixen escenes de gran tensió, ja que quan sembla que s'ha solucionat el tema del robatori són segrestats en la seva pròpia casa.
És una novel·la no massa llarga, de les que t'atrapa des d'un principi i no pots deixar de llegir fins a saber com acaba.

15 comentaris:

Anònim ha dit...

Els pilars de la terra em va agradar molt, però reconec que llegir-ne la segona part em fa força mandra

jomateixa ha dit...

quan veus el volum del llibre (sembla una enciclopèdia, t'espanta una mica, però crec que ho han fet per que sembli més de luxe. S'han passat una mica. Sense ser de butxaca, podia ser més manejable, ara m'hauré de comprar un faristol per llegir-lo... és broma ;-D

Una ha dit...

Yo también lo he empezado esta semana y no hace falta repasarse los Pilares de la Tierra para recordar la historia,hacen referencias a ella de varias maneras,también he leído En el Blanco .Es un autor que vale la pena,no defrauda.
Voy poco a poco leyendo Un mundo sin fin porque quiero darme cuenta de cada detalle,no tengais prejuicios con segundas partes, esta puede ser perfectamente una primera,pueden leerse por separado.

Jesús M. Tibau ha dit...

Jo també l'he comprat, però encara no séi quan el començaré, perquè en tinc uns quants a la sala d'espera i aquest fa una mica de respecte pel seu volum.

Dani ha dit...

Doncs sí, la veritat és que fa una mica de mandra... Al final l'acabarem llegint.
Per cert, després d'unes llargues vacances, he tornat! Ja podeu tornar a passar pel blog. Ens anirem visitant :)

Una ha dit...

Lo terminé ayer y diré a jomateixa que es un libro grueso y con letra muy pequeña,no me imagino cómo quedará en libro de bolsillo,enorme.
No es una novela histórica ,es la historia de tres generaciones en un contexto histórico.
Me ha gustado.

jomateixa ha dit...

He de confessar que em te totalment enganxada, i no em costa gens de llegir-lo.
l'únic inconvenient és el seu volum, això de estar-se agitat al sofà sostenint un llibre tant pesat no és gens fàcil...

Unknown ha dit...

Mon sogre acudí un dia a casa meva tot satisfet dient que ja tenia el llbre, que l'havia aconseguit abans de que aquest estés a les llibreries... i que tant aviat com s'el cruspís m'el passaria...

I jo -pobret de mi- que encara no m'he llegit Es pilars... I mira que de ganes no en falten!!

Quines coses?

Unknown ha dit...

Anònim ha dit...

Los pilares de la tierra va ser un llibre que em va agradar pero el preu d'Un mon sense fi em sembla excesiu. Aixi que ho deixaré al llistat de llibres per llegir.

jomateixa ha dit...

gavin, totalment d'acord. S'han aprofitat de la fama de l'autor i sobretot del que va aconseguir Els pilars de la Terra i han abusat del preu.
L'únic consol és que el llibre no et decep gens ni mica.

MAMILOCA ha dit...

hola.

soy Monse, me sabe muy mal no poder escribir en catalan , pero es una asignatura que tengo pendiente. aunque no lo pareza soy catalana de nacimiento pero no se sangre y a mi edad no se daba catalan en las escuelas.

si quereis encontrar el libro un poco mas barato no mucho, me piedieron 20 €, para los que sois de bcn o cercanias, el Mercado de Sant Antoni los domingo. cosa de paciencia. mas que nada por la gente que se acumula.

Yo los heleido todos y soy una super adicta. pero claro los precios excesivos. un abrazo.

Mireia ha dit...

Hola, perdoneu primer de tot per la manca d'accents, pero estic a anglaterra i el teclat britanic no en te. M'he de passar tres mesos a Lancaster, aixi que la meva germana em va regalar el llibre abans de marxar. Ara porto tres setmanes i "Un mon sense fi" m'ha ajudat a passar-les molt be, ahir vaig acabar el llibre. Tal com diuen altres lectors, es una historia forca independent de l'anterior, no cal haver llegit els Pilars per entendre Un mon sense fi. Tot i que la historia m'ha agradat moltissim (crec que es mes enrabassada que la primera part), trobo que amb la traduccio s'hi han lluit bastant!!! Hi ha forca faltes, sobretot verbs i pronoms equivocats. A Petranilla, en algun moment, li canvien el nom per Priscilla. Caris i Merthin, a vegades son Caris i Merthin i altres, son LA Caris i EN Merhtin. Frequentment vaig haver de rellegir algunes frases perque no les entenia i, despres, acabava veient que era problema de la traduccio. A algu mes li ha passat aixo? En fi, que el llibre esta molt be i us el recomano.

joimmeta ha dit...

Igualment de bo que "Los pilares de la tierra, apassionant ...

jomateixa ha dit...

La veritat és que els llibres de Ken Follet m'enganxen des de la primera paraula.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...