31 d’oct. 2007

"UN MON FELIÇ" d'Aldous Huxley.

Un llibre de ficció però que cada any que passa es fa més possible.
L'autor ens parla d'un món on les persones són "fabricades" en pots, amb els ingredients necessaris, segons perquè hagi de servir aquella persona: miners, informàtics... Això hauria de crear un món sense problemes. Però la perfecció costa molt d'aconseguir.
En tot moment el que ens explica el llibre ens sembla creïble, la seva societat moderna i lliberal, les persones dissenyades específicament per al seu destí, Els seus gens han estat manipulats perquè necessitin el que han de viure en un futur i des del moment del seu naixement els continuen condicionant perquè no vulguin ser altra cosa que el que ja han decidit per ells que havien de ser. Tots pertanyents a la seva casta: Alfes, Betes, gammes, Deltes y Èpsilons, i tots contents amb la vida que els hi ha tocat, des dels més intel·ligent als destinats als treballs més durs... tots??
Tenen totes les necessitats satisfetes, el món està pau i no s'han de qüestionar absolutament res. Si tenen alguna mala sensació, produïda potser per algun residu de intel·ligència o curiositat, cap problema, perquè disposen del Soma, una droga que els és facilitada per tal de relaxar-se i tornar a ser feliços.
Bernard Marx es un Alfa, no pren Soma i es qüestiona moltes coses, és més baix que els altres alfes, és diferent. Però hi ha una explicació, un petit error en la seva fabricació. Això el portarà a buscar explicacions que potser no hauria d'haver buscat mai.

Més que recomanable.

6 comentaris:

Jordi Gonzalez ha dit...

Feia temps que volia recomanar aquest llibre. Ara que ho has fet tu, recomanaré algun altre.

Ferdinand ha dit...

"l'illa", del mateix autor. Ésmés recomanable. "La isla", perquè malauradament en català ho tenim fotut.

Sergi ha dit...

Aquest és un d'aquells llibres que a la meva época et feien llegir a l'escola...al cap dels anys hi tornes i el redecobreixes. Enhorabona pel blog!

Anònim ha dit...

Pensant en llibres antics,acabo de llegir Los renglones torcidos de Dios de Luca de Tena i m'ha agradat molt.El recomano.

jomateixa ha dit...

M'ho apunto a la llista.

Anònim ha dit...

en català també està disponible traduït

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...