19 d’oct. 2007

"HAPPINESS TM"de Will Ferguson

Happiness TM va ser creat primerament com un guió cinematogràfic. Es un llibre-crítica, com ja és habitual en aquest escriptor canadenc i està escrit d'una forma entre realista i còmica.
Tots busquem la felicitat, però i si la trobéssim realment? La publicació d'un llibre que en principi havia de fer cap a la paperera, provoca que aquesta utopia es faci realitat. Estarà ara contenta la humanitat amb aquest estat de felicitat...?
Recomanable per passar una bona estona.
SINOPSIS
És un llibre-crítica com ja és habitual en l'escriptor canadenc i està escrit d'una manera realista i còmica a la vegada.
Tots busquem la felicitat, però i si la trobéssim realment?... La publicació d'un llibre provoca que aquesta utopia es faci realitat. Estarà ara contenta la humanitat amb aquest estat de felicitat, de despreocupació, de desmotivació...? El protagonista, Edwin, és un editor amargat, cínic i pessimista de mena, amb una vida com la de la majoria: rutinària i avorrida. Cada dia llegeix quantitat d'originals d'aspirants a escriptors, un dia arriba a les seves mans "El que vaig aprendre a les muntanyes", un llibre d'autoajuda, que ell tira immediatament a la paperera (ja n'existeixen massa de llibres d'autoajuda i tots s'assemblen) Però per una sèrie de circumstàncies el llibre acaba essent publicat i aconsegueix un gran èxit, provocant la "felicitat" quasi instantània en la gent.
El llibre publicat avarca tots els aspectes que ens preocupen: l'equilibri, el sexe, el pes i inclús l'economia. Així què la gent deixa de preocupar-se per aquestes coses i es van convertint en éssers sense pretensions ni objectius. Per sort a l'Edwin no l'afecta el llibre i lluitarà per retornar la insatisfacció al gènere humà.

1 comentari:

Jordi Gonzalez ha dit...

Es el guió de la pel·licula Happiness de Todd Solonz de 1998??
Jo encara em ric d'algunes escenes.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...