31 d’oct. 2007

"EL CURIÓS INCIDENT DEL GOS A MITJANIT" de Mark Haddon.

És una novel·la diferent, d'aquelles que a uns agrada molt i altres la troben un pel avorrida. El protagonista i narrador de la història és en Christopher Boone, té quinze anys i pateix una forma d'autisme lleu. És molt intel·ligent i s'ha proposat descobrir un assassinat, el del gos de la veïna. El que no sap és que pel camí farà molts altres descobriments que no li agradaran tant i provocaran grans canvis en la seva vida.
És un llibre que ens ajuda a comprendre una mica millor els raonaments de les persones autistes.
SINOPSIS
Diu el protagonista i narrador: "La Siobhan em va dir que havia d'escriure alguna cosa que volgués llegir. La majoria dels llibres que llegeixo són de ciència i de matemàtiques. No llegeixo novel·les convencionals... ... El que sí m'agraden són les novel·les de misteri amb un assassinat. Per això escric una novel·la de misteri amb un assassinat. En una novel·la de misteri amb un assassinat algú ha de descobrir qui és l'assassí i després l'ha d'atrapar. És un trencaclosques. Si és un trencaclosques ben fet, de vegades pots trobar la resposta al misteri abans no s'acaba el llibre."
El narrador i protagonista és Christopher Boone, té quinze anys i pateix una forma d'autisme lleu. No li agrada el color groc ni el marró, i li agrada molt el roig. Com tots els autistes no suporta que el toquin i gemega i crida quan passa coses que el desconcerten i el posen nerviós.
Algú ha matat el gos de la veïna amb una forca de jardí, a ell li agraden els misteris i es proposa resoldre l'assassinat del gos. Així com anem llegint el llibre ens anem endinsant en la ment d'un noi que té un cervell privilegiat en matemàtiques i memoritzant coses i en canvi li és tant difícil relacionar-se amb altres persones.
Aconseguirà descobrir qui ha matat el gos però al mateix tamps descobreix moltes altres coses relacionades amb els seus pares que li provoquen un seguit de problemes i canvis en la seva vida. Això per a un noi que necessita saber el que ha de passar al llarg del dia, minut a minut, resulta una gran prova de força
.

3 comentaris:

Jordi Gonzalez ha dit...

Molt ben definida.

josep ha dit...

Divertida, encara que fa patir una mica aquest nen, te una trama prou inteligent, i clar, aquest autor treu un llibre nou, i a comprarlo, i es el que tot just ara estic llegint, Un petit incovenient, ja us en fare cinc centims.....

jomateixa ha dit...

Quina casualitat, jo també l'acabo de començar, en parlarem ben aviat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...